Bemutatjuk a HBC Nantes-ot

Vissza
Bemutatjuk a HBC Nantes-ot

Az idény első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésén a francia HBC Nantes-ot fogadjuk vasárnap 19 órától az újszegedi sportcsarnokban a B csoport második fordulójában.

A férfi kézilabda BL 2018-19-es idényének első körét vereséggel kezdte hazai pályán a Nantes. Vasárnapi ellenfelünk a német bajnok Flensburgtól kapott ki 34–31-re. Azóta már a Bundesliga-címvédő sem hibátlan, mivel szerdán hazai környezetben az a PPD Zagreb győzte le őket 31–29-re, amelytől mi elhoztuk a két pontot Eszékről (24–23) vasárnap.

Ami pedig a következő ellenfelünket illeti, a Nantes-nál nem volt nagy játékosmozgás a nyáron, de ezt igazán semmi sem indokolta, mivel kiváló szezont zárt a 2017-18-as idényben. A döntőig menetelt a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban bronzérmes lett, míg elhódította a francia Bajnokok Trófeája serlegét, miután a fináléban 32–26-ra legyőzte a Montpellier-t.

A BL-ezüstérmes csapat kerete együtt maradt, mindössze egy érkezőt jelentett be a klub a friss Európa-bajnok spanyol balszélső, Valero Rivera személyében, aki két szezon után tér vissza Barcelonából Nantes-ba. A német világklasszist, a visszavonuló Dominik Kleint kell pótolnia. Florian Delecroix visszatért kölcsönből. A távozók listáján található a horvát jobbszélső, Jerko Matulic neve is, aki Lengyelországba szerződött, a beálló Senjamin Buric Zágrábba, míg a rutinos balátlövő, Guillaume Saurina Kleinhoz hasonlóan felhagyott játékos-karrierjével.

A francia bajnokságot három győzelemmel kezdte a Nantes. A Nagy Kornéllal felálló Dunkerque-et 20–19-re győzte le, míg az újonc Pontault csapatát simán, 32–22-re. Legutóbb szerda este az Ivry otthonában szerzett két pontot a Nantes, miután 32–24-re nyertek. Faluvégi Rudolf csak az első fordulóban talált be, az újonc ellen háromszor. A házi góllövőlistát a hazai pontvadászatban Valero Rivera vezeti, aki 18-szor talált be, míg a kapusuk, Cyril Dumoulin 36%-os védési hatékonyságnál tart jelenleg a szövetség oldala szerint.

A Nantes nyári átigazolásai:

Érkezett:

Valero Rivera (balszélső, FC Barca Lassa), Florian Delecroix (jobbátlövő, Cesson Rennes, kölcsönből vissza)

Távozott:

Dominik Klein (balszélső, visszavonult), Guillaume Saurina (balátlövő, visszavonult), Senjamin Buric (beálló, RK PPD Zagreb), Junior Scott (balátlövő, Logrono La Rioja), Jerko Matulic (jobbszélső, Azoty Pulawy)

A HBC Nantes BL-kerete a 2018-19-es szezonban:

Kapusok: Cyril Dumoulin, Arnaud Siffert
Jobbszélsők: David Balaguer, Lucien Auffret
Jobbátlövők: Eduardo Gurbindo, Florian Delecroix, Kiril Lazarov
Irányítók: Nicolas Claire
Beállók: Romaric Guillo, Dragan Pechmalbec, Nicolas Tournat
Balátlövők: Romain Lagarde, Faluvégi Rudolf, Olivier Nyokas, Espen Lie Hansen
Balszélsők: Julian Emonet, Valero Rivera
Védekező: Rock Feliho

Vezetőedző: Thierry Anti

A vasárnap 19 órakor kezdődő MOL-PICK Szeged – HBC Nantes mérkőzést Sport 1 TV élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) részeredményekért, friss fotókért és videókért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR