BL: egygólos sikerrel kezdtünk Eszéken

Vissza
BL: egygólos sikerrel kezdtünk Eszéken

Az első félidő után háromgólos hátrányban voltunk, végül 24-23-ra nyertünk Eszéken a Zagreb ellen a Bajnokok Ligája első fordulójában.

HC PPD Zagrab – MOL-PICK Szeged 23–24 (12–9)
VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló. Eszék, Dvorana Gradski Vrt, 2000 néző. Vezette: Mazeika, Gatelis (litvánok).
PPD Zagreb: KASTELIC – HORVAT 8/3, Srsen, Qerimi 1, Susnja 3, Bicanic 1, Mandic 1. Csere: Jovic (kapus), Kontrec, JOTIC 2, Buric 3, Bozic Pavletic 3, Potocnik 1, Mrakovcic. Vezetőedző: Lino Cervar.
MOL-PICK Szeged: SEGO 1 – Sostaric, Maqeuda 3, KäLLMAN 6, Blazevic, BÁNHIDI 5, Bombac. Csere: Alilovic (kapus), Zsitnyikov, Gaber, Sigurmannsson 2/2, Canellas, BODÓ 5, Balogh 2, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/3, ill. 2/2.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

Népes szegedi publikum – legalább háromszázan buzdítottak minket a helyszínen – előtt nem kezdtük jól a találkozót. Támadásban sokat hibáztunk, védekezésben viszont jobban teljesítettünk, Marin Sego több bravúrt is bemutatott a kapuban. A 21. percben 8–6-nél kért időt Juan Carlos Pastor vezetőedző, majd 9–8-nál négy minutummal később Lino Cervar. Három perccel a szünet előtt Bodó Richárd bombagóljával a vezetést is átvehettük volna, azonban a játékvezetők szabálytalan zárást fújtak a beállónknál, így jöhetett a Zagreb, majd Buric talált be. A fél évet Szegeden is védett Urh Kastelic nagyokat védett, elől pedig Horvat és Bozic Pavletic használta ki a lehetőségét, így háromgólos hátránnyal zártuk az első félidőt.

Villámrajtot vettünk a szünet után, két Bodó-bombával, valamint Bánhidi és Källman találatával egyenlítettünk a 35. percre (13–13), ami miatt rögtön jött Cervar időkérése. Susnja nem talált kaput a támadásukból, míg a másik oldalon Balogh villant talpról, így először vezettünk a találkozón, amikor 13–14-et mutatott az eredményjelző. A 39. percben azonnali piros lappal állították ki a sporik Tin Kontrecet, miután durván arcon csapta Bodót (14–15). Innentől mi birtokoltuk az előnyt, de nem tudtuk igazán megszilárdítani, meccsben maradtak végig a hazaiak. Az utolsó hat minutumot 20–22-ről kezdtük, de Horvat hétméteresből és Susnja beállóból gólozott, így a hátralevő három és fél perc egyenlőről indult. Az idegek harcát végül mi nyertük, a hazaiaknál csak Bozic Pavletic, míg nálunk Bánhidi és Bodó is betalált, így a BL első fordulójában 24–23-ra nyertünk.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.09.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR