Bemutatjuk a PPD Zagrebet

Vissza
Bemutatjuk a PPD Zagrebet

A MOL-PICK Szeged vasárnap 20 órakor bemutatkozik a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Az A csoport első fordulójában a PPD Zagreb vendégei leszünk Eszéken.

Az RK PPD Zagreb a horvát férfi kézilabda-bajnokság aranyérmeseként van ott a BL-ben, akárcsak mi a magyar pontvadászatból. A nyáron alaposan átalakult a zágrábi csapat, mivel három klasszisa visszavonult, valamint többen eligazoltak, illetve edzőváltáson is átesett a klub.

A horvátok legendás edzőjét, Lino Cervart már harmadszor nevezték ki a Zagreb élére. A tréner először 2000 és 2002 között irányította a csapatot a kispadról, majd 2004 és 2009 között, harmadszor pedig a 2018-19-es idénytől.

Érzékeny veszteség érte a PPD Zagrebet a nyáron, mivel abbahagyta játékos-pályafutását a világklasszis beálló, Igor Vori, valamint a Valcic-testvérek, Tonci és Josip Valcic. Előbbi Cervar segítője lett.

Rajtuk kívül az irányító Domagoj Pavlovic távozott a német Melsungenbe, a szlovén válogatott jobbátlövő David Miklavcic pedig a Velenjébe. Sandro Obranovic a 2016-17-es idényben minket erősített, az elmúlt esztendőt a francia Chambérynél töltötte kölcsönben, a nyártól viszont már a fehérorosz Meskov Breszt tulajdonolja a játékjogát. Lino Cervar az előző évi keretből a szerb balszélsőre, Dobrivoje Markovicsra sem számíthat.

Az érkezők oldalán nyolc név szerepel vasárnapi ellenfelünknél, többek között az elmúlt fél évet kölcsönben nálunk töltő Ivan Srsen. A horvát jobbátlövő a Zagrebhez is kölcsönbe került egy szezonra a Nexétől. Aktív volt az átigazolási piacon a horvát bajnok, még augusztus 31-én is jelentettek be új játékost a belga válogatott irányító, Arber Qerimi személyében. Visszatért hozzájuk Aalborgból Lovro Jotic, így irányítóban komplettnek tűnnek. Igazoltak Velenjéből, Nantes-ból és Cangasból is, eddig három tétmérkőzésen léptek pályára.

A SEHA-liga első fordulójában meglepetésre 23–22-es vereséget szenvedtek a Nexe otthonában, azóta viszont magabiztosan legyőzték a román Steaua Bukarestet és a bosnyák Izvidac Ljubuskit.

A Zagreb nyári átigazolásai:

Érkezett

Gregor Potocnik (balátlövő, RK Gorenje Velenje), Senjamin Buric (beálló, HBC Nantes), David Mandic (balszélső, Izvidac Ljubuski), Filip Vistorop (irányító, Mostar), Lovro Jotic (irányító, Aalborg), Nikola Potic (jobbátlövő, Frigorificos Morrazo Cangas), Ivan Srsen (jobbátlövő, Nexe, kölcsönbe), Arber Qerimi (irányító, Cesson Rennes)

Távozott:

Igor Vori (beálló, visszavonult), Tonci Valcic (balátlövő, visszavonult), Josip Valcic (irányító, visszavonult), Domagoj Pavlovic (irányító, Melsungen), Sandro Obranovic (irányító, Meskov Breszt), David Miklavcic (jobbátlövő, RK Gorenje Velenje), Dobrivoje Markovics (balszélső, ?)

Az RK PPD Zagreb BL-kerete a 2018-19-es szezonban:

Kapusok: Urh Kastelic, Aria Jovic, Ivan Vekic
Jobbszélsők: Zlatko Horvat, Josip Eres, Josip Bozic Pavletic
Jobbátlövők: Ivan Srsen, Josip Vekic
Irányítók: Luka Mrakovcic, Lovro Jotic, Arber Qerimi, Tin Lucin, Filip Vistorop
Beállók: Tin Kontrec, Senjamin Buric, Leon Susnja
Balátlövők: Gregor Potocnik, Matej Hrstic, Damir Bicanic
Balszélsők: Valentino Ravnic, David Mandic

Vezetőedző: Lino Cervar

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata szombaton délután utazik el Eszékre, ahol még vasárnap délelőtt egy edzés szerepel a programban, majd 20 órakor kezdődik a PPD Zagreb elleni találkozó. A mérkőzést a Sport 1 Tv élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínre, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagaram, Twitter, Snapchat) részeredményekért, friss fotókért és videókért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR