Jonas Källman: a MOL-PICK Szegedért játszom

Vissza
Jonas Källman: a MOL-PICK Szegedért játszom

A 2018-19-es idény eddigi legfontosabb mérkőzése következik a MOL-PICK Szeged számára. Vasárnap 20 órakor Eszéken a Zagreb ellen játszunk a Bajnokok Ligája A csoportjának első fordulójában.

Ennek apropóján csapatkapitányunkkal, Jonas Källmannal beszélgettünk.

Milyen érzés magyar bajnokként kezdeni a szezont?

– Kiváló nyarunk volt, magyar bajnokként teljesen más volt pihenőre menni, mert négy szezonban voltunk másodikak a Veszprém mögött. Nagyon jó a hangulat az öltözőben, vasárnap következik az első nehéz mérkőzésünk a Zagreb ellen idegenben a Bajnokok Ligája nyitófordulójában. A jövőnk szempontjából egy nagyon fontos mérkőzést játszunk majd Eszéken.

Nagyon jól kézilabdáztunk az Eger ellen az első félidőben, 22–9-re vezettünk. Milyen formában várjuk a Zagreb elleni meccset?

– Általánosságban nézve jó formában vagyunk, de javulnunk kell még támadásban és védekezésben is.

Mit vársz a Zagreb elleni meccstől?

– Idegenben nehéz dolgunk lesz, mert előszeretettel variálják a védekezésüket. Van, amikor kettő-három-egyet, vagy öt-egyet védekeznek, de gyakran nyúlnak hozzá zárt hatos falukhoz is. Ezek mutatják, hogy kiválóan fel kell készülnünk minden eshetőségre. Fiatal és gyors csapatuk van, szóval nehéz találkozóra számítok ellenük. Ha nyerni szeretnénk, akkor az eddigi három NB I-es meccsünkön mutatottaknál magasabb szinten kell majd kézilabdáznunk, mert biztosan képesek meglepetésre a horvátok.

A nyáron Igor Vori és a Valcic-testvérek, Josip és Tonci Valcic visszavonultak, valamint Lino Cervar lett ismét a Zagreb edzője. Milyen játékerőt képviselnek?

– Sok új játékosuk van, akiket még nem ismerek a legjobban, de a csapat gerincét továbbra is az előző szezonokban megszokott emberek adják. A három visszavonuló játékos hiánya természetesen megnehezíti a dolgukat, leginkább védekezésben, de vannak új és fiatal sportolóik, akik meg akarják mutatni, hogy kiváló kézilabdázók. Tigrisként fognak harcolni, hogy győzzenek, szóval az első másodperctől az utolsóig száz százalékosan kell koncentrálnunk, nem szabad, hogy egy pillanatra is csökkenjen a figyelmünk. Néhány perc alatt végzetes hátrányba kerülhetünk, ha lazsáunk.

Minden magyar meccsen játszik Stefan Sunajko. Sok gólt lő mindig, jól dolgozik?

– Sunajko egy nagyon jó balszélső, az elmúlt két idényben rengeteget fejlődött. Még mindig nagyon fiatal, sokat kell tréningeznie és tanulnia. Minden lejátszott másodpercével a bajnokságban tapasztalatokat gyűjt, én és Sigurmannsson is próbálunk neki minél több mindenben segíteni, hogy még jobb játékos váljon belőle.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a power rankinget, amelyben mi a nyolcadik, a Veszprém a kilencedik helyen áll, míg az első a címvédő Montpellier a Löwent és a Barcelonát megelőzve. Igazuk van a szakíróknak?

– Ezt rájuk bízom. Beszélni sokkal könnyebb ezekről a dolgokról, mint végrehajtani. Lehet, hogy jól gondolják, lehet, hogy nem, meglátjuk az idény végén, hogy igazuk volt-e. Nem az én feladatom megállapítani, hogy ki a legjobb és ki jut majd el a kölni négyes döntőbe. Én a MOL-PICK Szegedért játszom, hogy minél tovább állva maradjunk ebben a sorozatban. Az ilyen jóslatokra a legjobb példa az utolsó BL Final4, nem gondoltam volna, hogy olyan összetételű lesz. Ettől szép sportág a kézilabda, hogy bármi megtörténhet benne. Minden nyitott, meglátjuk a szezon végén, hogy ki milyen idényt produkált.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR