Negyvenkét gólt lőttünk az Egernek

Vissza
Negyvenkét gólt lőttünk az Egernek

22-9-es félidő után 42-27-re győztünk a DVTK-Eger ellen az újszegedi sportcsarnokban a K&H liga harmadik fordulójában.

MOL-PICK Szeged - DVTK-Eger 42-27 (22-9)
K&H férfi kézilabdaliga, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
MOL-PICK Szeged: Sego 1 - P. Rodríguez 5, Balogh 2, Bombac 4/2, Gaber 2, Bodó 5, Källman 1. Csere: Nagy M. (kapus), Maqueda 1, Blazevic, Sunajko 5, Bánhidi 1, Henigman 3, Canellas 5/2, Kaspárek 6, Zsitnyikov 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
DVTK-Eger: Lorger - Lezák 3, Rédei 1, Hegedüs 4, Kiss G., Bernatonis 6, Szepesi I. Csere: Repóth (kapus), Takács 6/1, Füzi 1, Dobó 2, Molnár, Vaskó 2, Tóth 1, Szepesi N. 1. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Hétméteres: 4/4, ill 2/2.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc.

ÖSSZEFOGLALÓ

A szakmai stáb döntésének értelmében Mirko Alilovic, Stefán Rafn Sigurmannsson és Mario Sostaric nem került be meccskeretbe, míg bemutatkozhatott tétmérkőzésen először NIk Henigman.

A kezdő sípszó előtt Cseh Zsoltra, a Győri Audi ETO KC nemrég elhunyt fizioterapeutájára emlékeeztünk tapssal, aki az 1997-98-as szezonban csapatunk játékosa volt.

A bajnokcsapatnak járó aranyszínű mezben 3-0-val kezdtünk. Dean Bombac ismét vállára vette a csapatot, góljai mellett aszisztokkal is felhívta magára a figyelmet. A 8. percben Bodó bombagólja után 6-2-nél kért időt az Eger, a 20. minutumban Nik Henigman debütáló találata pedig már a közte tízet jelentette (16-6).

Marin Sego parádés formában védett a hasonlóan kiváló védelem mögött, így 22-9-cel mehettek szünetre a csapatok.

Nem csökkent a szegediek koncentrációja a második játékrész elején sem, ennek köszönhetően a 37. percben duplaannyi gól szerepelt a MOL-PICK neve mellettt, mint az egrieknél (26-13).

Jöhettek a fiatalok, a kapuban Nagy Martin, mezőnyben Stanislav Kaspárek, Stefan Sunajko és Nik Henigman hálálta meg Pastor mester bizalmát.

Tükörsima győzelmet arattunk, legközelebb vasárnap 20 órakor lépünk pályára, akkor már a Bajnokok Ligája A csoportjának első fordulójában. Eszéken a PPD Zagreb vendégei leszünk.

Itthon jövő kedden az NB I negyedik körében a Mezőkövesdet fogadjuk 18 órától.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok az Egernek a Tatabánya elleni döntetlenjéhez. Keményen kezdtünk ma, nagyon jól védekeztünk, sokat futottunk és támadásban is jók voltunk. Meccsről meccsre jobb ritmusban játszunk, a következőn is így lesz, remélem folyamatosan tovább javulunk még. Kihasználtuk a mai meccset arra, hogy a juniorok és az újak több lehetőséget kapjanak. Utóbbiaknak több idő kell még, mert volt, aki sérüléssel bajlódott korábban.

Nik Henigman, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Nagyon jól éreztem magam a pályán. Örülök a debütálásomnak, fontos, hogy nyerni tudtunk. Megnyugtatott az első gólom, utána minden egyszerűbben ment. Segített ez a továbbiakban a mai meccsen.

Tóth Edmond, a DVTK-Eger vezetőedője: - Túl közel volt a mai meccs a hétvégi tatabányaihoz. Tegnap nem pihentünk, kettőt edzettünk. Rosszkor voltunk rossz helyen, ez a Szeged már BL-formában van, átgázoltak rajtunk. Mindent megtettünk, örülök, hogy nem sérült meg senki tőlünk. Láthattuk, hogy milyen egy BL-topcsapat.

Hegedüs Márk, a DVTK-Eger játékosa: - Szegedre mindig élmény visszatérni, szeretek itt játszani. Ellenállhatatlanul kezdtek, gratulálok a MOL-PICK-nek, sok sikert kívánok a Zagreb ellen. 

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.09.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR