Kedden az Egert fogadjuk

Vissza
Kedden az Egert fogadjuk

Az eddigi két mérkőzésén felemás arcát mutató DVTK-Egert fogadjuk kedden 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a K&H liga harmadik fordulójában.

Ezen a héten már elkezdődik a MOL-PICK Szeged számára a Bajnokok Ligája-szereplés – vasárnap 20 órától Eszéken a Zagreb lesz az ellenfél –, előtte azonban még hazai pályán a DVTK-Egert látja vendégül.

Felemásan rajtolt a bajnokságban az Eger, mivel az első mérkőzésen a Ferencvárostól 30–18-ra kikapott az Elek Gyula Arénában, míg a második fordulóban 25–25-ös döntetlent játszott a bronzérmes Tatabányával hazai környezetben. A két eredményhez azonban hozzátartozik, hogy Budapesten az egriek öt nyáron igazolt játékosa adminisztrációs okok miatt nem léphetett pályára, így Tóth Edmond csapata mindössze tizenkét játékossal, köztük egy kapussal vette fel a kesztyűt a Ferencváros ellen.

A Tatabánya viszont már a teljes kerettel kiállt Egerrel találkozott szombaton. Rosszul kezdtek a Heves megyeiek, a Bányász már 10–4-re vezetett az első félidő közepén, azonban a szünetre egyre csökkentette hátrányát az Eger. Hat perccel a vége előtt Molnár Balázs találatával egyenlítettek (22–22), majd a vezetést is átvették, 25–23 után viszont az utolsó három percben már csak a vendégek lőttek gólt, így döntetlennel zárult a találkozó.

Ennek a mérkőzésnek az egyik egri hőse a frissen igazolt BL-győztes Gregor Lorger volt, aki még 2004-ben ült fel Európa trónjára a Celjével. Nagy erőssége lesz az előző idényt a kilencedik helyen záró NB I-es klubnak a litván válogatott balátlövő, Rolandas Bernatonis, aki a spanyol Granollersből érkezett Magyarországra. A 31 éves játékos az ASOBAL Liga 2017-18-as szezonjában huszonhét mérkőzésen száztizennyolcszor zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Leigazolták a nyáron tőlünk beállóba Hegedüs Márkot, a balszélső Molnár Balázst a Telekom Veszprém U20-as csapatától, valamint hazacsábították a francia másodosztályból az egykori magyar válogatott jobbátlövőt, Rédei Istvánt.

A DVTK-Eger játékoskerete a 2018-19-es szezonra:

Kapusok: Gregor Lorger, Repóth Dániel
Jobbszélsők: Lezák Áron, Vaskó Péter
Jobbátlövő: Rédei István
Irányítók: Takács Bence, Tóth Rajmond
Beállók: Hegedüs Márk, Füzi Dániel, Szepesi Noel
Balátlövők: Rolandas Bernatonis, Dobó Zsolt
Balszélsők: Szepesi István, Molnár Balázs
Védekezők: Bajorhegyi Ádám, Kiss Gergő

A MOL-PICK Szeged mindkét eddigi bajnoki mérkőzését megnyerte, a Budakalász ellen itthon 29–20-ra, míg Balatonfüreden 37-29-re nyertünk.

A DVTK-Eger elleni kedd 18 órakor kezdődő hazai mérkőzésünkről a delmagyar.hu szöveges élő közvetítéssel jelentkezik, csapatunk közösségi oldalai (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) pedig részeredményekkel, képekkel és videókkal, valamint a meccs utáni sajtótájékoztatóról Facebook Live-ban. A mérkőzésre jegyek ide kattintva vásárolhatóak. A Szeged VTV kedden 21.25-től felvételről sugározza majd az összecsapást.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR