Nyolc góllal nyertünk Balatonfüreden

Vissza
Nyolc góllal nyertünk Balatonfüreden

Végig vezettünk, 19-10-es félidő után 37-29-re győztünk a K&H liga második fordulójában Balatonfüreden.

Balatonfüredi KSE – MOL-PICK Szeged 29–37 (10–19)
K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló. Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Balatonfüred: Fazekas – Hornyák P. 5, Máthé 5/2, Szemenov 1, Topic 6, Szita 3, Bóka 3. Csere: Andó ( kapus), U. Ferreira 1, Szöllősi O., Zdolik 1, Karvatski 4, Németh B., Kancel, Varga. Vezetőedző: Csoknyai István.
MOL-PICK Szeged: Sego – Sostaric 5, Maqueda 3, Blazevic, Bánhidi 4, Källman 1, Bombac 5/1. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Zsitnyikov 2, Gaber 2, Bodó 4, Kaspárek 2, Canellas 2/1, Sunajko 4, Balogh 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató ide kattintva tekinthető meg.

Már péntek délután elutaztunk Balatonfüredre. Ismét hárman maradtak ki a meccskeretből, ezúttal Stefán Rafn Sigurmannsson, Pedro Rodríguez és Nik Henigman.

Potyogtak a gólok már a mérkőzés elején, Bánhidi Bence beállóban háromszor is tarthatatlan volt, míg Dean Bombac cseleire sem volt mindig ellenszere a balatonfüredi védőknek. Jól működött a védekezésünk, Blazevic és Bánhidi többször blokkolni tudott, de Marin Sego is átlövéseket védett, sőt, még hétméterest is. A 20. percben Stanislav Kaspárek érkezett a pályára, aki rögtön megzörgette volt csapatának a hálóját (8–13). Huszonöt-harminc szegedi szurkoló is elkísérte a MOL-PICK-et, többek között Nagy Péter súlyemelő is. Többször zúgott már az első játékrészben a nézőtérről a ’’PICK Szeged, PICK Szeged” rigmus.

Az első félidő utolsó harmadát 6–2-re megnyertük, már vezettünk tízzel, végül kilencgólos előnnyel mehettünk szünetre.

Canellas-góllal és Alilovic hétméteres védésével indult a második játékrész. Csereként beállt hálóőrünk védéseiből, illetve labdaszerzésből több gyors gólt is szereztünk, így Balogh ügyes lövése után már 15–27 állt az eredményjelzőn, amikor a hazaiak időt kértek.

Petar Topic okozta a legnagyobb fejtörést a védelmünknek, a horvát beálló halmozta a gólokat a szünet után. A Szegedben Sostaric és Sunjako rohant folyamatosan, de jól tartották magukat a fürediek, így az első félidőbeli előnyünk már nem nőtt a mérkőzés végére.

Legközelebb kedden 18 órakor lépünk pályára, az újszegedi sportcsarnokban a DVTK-Egert fogadjuk a K&H liga 2. fordulójában.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR