Kilencgólos sikerrel nyitottunk

Vissza
Kilencgólos sikerrel nyitottunk

A K&H férfi kézilabda liga első fordulójában a Budakalászt 15–11-es első félidő után 29–20-ra győztük le az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-PICK Szeged - CYEB Budakalász 29-20 (15-11)
K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Altmár, Horváth.
MOL-PICK Szeged: Alilovic - Sostaric 8, Maqueda 3, Bombac 3, Bánhidi 2, Zsitnyikov 3, Sigurmannsson 3/3. Csere: Sego, Nagy M. (kapusok), Blazevic, Bodó, Canellas 2/2, Gaber 2, Balogh 2, Kaspárek 1, Sunajko. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Budakalász: Váczi D. - Tóth, Á. 2, Leimeter 3, Koller 2, Czina, Mazák 2, Bohács. Csere: Boros (kapus), Nagy B. 7/3, Koncz 1, Sinkovits, Nemes 3, Simovics, Bodnár, Váczi M.  Vezetőedző: Forgács Gyula.
Hétméteres: 6/5, ill. 3/3.
Kiállítás: 10, ill. 14 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Budakalász komoly teljesítményéhez. Jól védekeztünk, és a kapusaink is jól védtek. Támadásban viszont rengeteget kell javulnunk, a vezetésében és a lövésekben is. Sok hibával kézilabdáztunk elől. Sokat kell javulnunk, hogy ne legyenek problémáink. Folytatjuk a munkát.

Mario Sostaric, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Egyetértek Pastor mesterrel, jól védekeztünk, ebből sok indításgólt lőttünk. Jó csapat ellen komoly meccset játszottunk. Sokat edzettünk és készültünk, támadásban viszont még fejlődnünk kell. A legjobb edzés egy meccs, itt kell megvalósítani azokat, amiket a tréningeken gyakorlunk. Elégedett vagyok a látottakkal.

Forgács Gyula, a CYEB Budakalász vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a megérdemelt győzelemhez egy számunkra vállalható, jövőbe mutató mérkőzésen. Tavaly azért jobb volt itt ülni a döntetlen után, de ez az eredmény a realitás. Az volt a célunk, hogy ne szaladjunk bele egy nagyobb különbségű vereségbe. Biztató, hoygy egyes taktikai elemeket egy ilyen komoly BL-csapat ellen is jól végrehajtottunk. Jövő héten a Veszprém ellen játszunk, utána kezdődik számunkra igazán a bajnokság. Csak magyar játékosokkal vágtunk neki a szezonnak, az 5-8. helyen szeretnénk majd végezni.

Nemes Richárd, a CYEB Budakalász játékosa: - Szoros játék hozott az első félidő, de a végén többször hibáztunk, amivel elhúzott a Szeged. A második játékrészben futottunk az eredmény után, az eladott labdáinkat megbosszulták. Helytálltunk, remélem jó szezont produkálunk majd.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Magyar Kézilabda Szövetség szabályának értelmében két 1996. január 1-je után született játékost keretbe kell jelölni, ennek értelmében a MOL-PICK Szegedben Stefan Sunajko és Nagy Martin kapott helyet. A szakmai stáb döntése alapján a Budakalász elleni szezonnyitón Jonas Källman, Nik Henigman és Pedro Rodríguez pihenhetett.

A szegedi sikereket jelképező zászlók pályára vonulásával kezdődött a bemutatás, majd a vendégek és hazaiak érkezése után egyperces némacsenddel emlékeztünk meg klubunk jogelődjének egyik alapítójára, a nemrég elhunyt Ludányi Mártonra. A találkozó kezdődobását a társalapító, Dr. Bérczy Mihály végezte el.

Mirko Alilovic védéseivel és Dmitrij Zsitnyikov góljaival indult a találkozó. A Veszprémből igazolt horvát hálóőr Nagy, majd Mazák lövését is hárította bravúrral a hatodik minutumban, így a szegedi szurkolók egyből rázendítettek a ’’Mirko, Mirko!” rigmusra. 2–0 után egyenlítettek a vendégek, majd a 12. percig vezetni is tudtak. Sostaric szélső találata után jutottunk ismét előnyhöz (6–5). Negyedóra játékot követően kezdett el növekedni a szegedi vezetés, 13–8 után viszont visszajött mínusz kettőre a Budakalász, de a félidő két Sostaric-góllal zárult (15–11).

Ahogyan az első, úgy a második játékrész is orosz válogatott átlövőnk, Dmitrij Zsitnyikov találatával indult. A jó szegedi védekezés babérjait rendszerint Mario Sostaric aratta le, mivel a szlovén szélső futószalagon gyártotta a sprinteket és a lerohanásból szerzett gólokat. Többek között ezeknek is köszönhetően mutatott az eredményjelző a 41. percben már 21–13-at. Az utolsó negyedórában bátran cserélhetett Juan Carlos Pastor veezetőedző, pályára került Stanislav Kaspárek, Stefan Sunajko és Nagy Martin is. A vége sima szegedi győzelem lett, legközelebb jövő szombaton 15 órakor Balatonfüreden játszik a MOL-PICK Szeged az NB I-es második fordulóban.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR