Juan Carlos Pastor: képet kaptunk magunkról

Vissza
Juan Carlos Pastor: képet kaptunk magunkról

A harmadik helyen végzett a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a Zaporizzsjában megrendezett Dnipro Kupán. Juan Carlos Pastor értékelte az ukrán tornát.

Korán indult hétfőn a napja a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának. Magyar idő szerint 4 órakor volt ébresztő, hiszen hosszú út várt a fiúkra. Zaporizzsja–Kijev–Budapest– Szeged útvonalon a kora esti órákban ért haza a társaság. A bronzérem jutott a magyar bajnoknak a Dnipro Kupán, mert egy győzelem és két vereség volt a mérlege a Pastor-csapatnak.

– Ezeken a meccseken képet kaptunk arról – kezdte a torna értékelését Juan Carlos Pastor vezetőedző –, hogy miben kell javulnunk, fejlődnünk. Az jól látszik, hogy a Bajnokok Ligájában idegenben minden csapat ellen iszonyatosan nehéz dolgunk lesz, minden meccsen meg kell küzdenünk majd, senki sem adja olcsón a bőrét. A lényeg, hogy mindenki egészségesen tér haza, szerencsére senki sem sérült meg, pedig egy fárasztó túrán vagyunk túl.

A Kielce ellen gyengén kezdett a Szeged, utána visszakapaszkodott, de végül kikapott. A Zaporizzsja ellen sem kezdett jól, a második félidő közepén viszont vezetett, de vereséget szenvedett. Az SKA Minszk ellen a 20. percben robbantott a magyar bajnok, simán, fölényesen nyert. Ez a rövid összefoglalója a tornának.

– Minden helyzetben csapatnak kell maradnunk. Össze kell tartani mindig, ez nagyon fontos. A meccseken jóval többet kell kommunikálnunk, ebben nagyot kell előrelépnünk. Nekünk nagy erősségünk az, hogy minden ellenfelet alaposan feltérképezünk, kielemezzük a taktikájukat. Ez a felkészülési időszakban még nem így volt, ez pedig egy fontos elemünk, ez sokat javít majd a játékunkon.

Szombaton 18 órakor már a K&H férfi kézilabdaliga nyitófordulójában lép pályára a MOL-PICK Szeged. Hazai pályán a CYEB Budakalászt fogadja a Tisza-parti együttes. A meccs előtt a klub megemlékezést tart majd a közelmúltban elhunyt alapítóról, Ludányi Mártonról.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.08.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

AZ ÖSSZES HÍR