Dnipro Kupa: 18 góllal legyőztük az SKA Minszket

Vissza
Dnipro Kupa: 18 góllal legyőztük az SKA Minszket

42-24-re legyőztük a fehérorosz SKA Minszket a Dnipro Kupa utolsó fordulójában, így bronzérmesek lettünk Zaporizzsjában.

MOL-PICK Szeged-SKA Minszk 42-24 (18-13)
Dnyipro Kupa, 3. forduló, Zaporizzsja, 500 néző. Vezette: Guszko, Repkin (fehéroroszok).
MOL-PICK Szeged: Sego - P. Rodríguez, Maqueda 4, Bombac 2, Gaber 2, Bodó 5, Källman 2. Csere: Alilovic (kapus), Blazevic, Balogh 3, Sigurmannsson 9/6, Bánhidi 3, Zsitnyikov 4, Kasparek 7, Sunajko 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
SKA Minszk: Kishou - Vailudau 4, Doncov 2, Bokhan 2, Kadkevics 2,  Brouka, Krivenka 1. Csere: Jurcha (kapus), Nikulenkau 3, Harbuz 6/4, Aliokhin 1, Sotnik, Ushal 2, Zsila 1.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.
Hétméteres: 6/6, ill. 4/4.

Nagy Martin és Nik Henigman gyomorproblémákkal küszködött, így ők a szállodában maradtak, míg Joan Canellas keretben volt, de kisebb sérülés miatt nem lépett pályára.

Az első félidő huszadik percéig jól tartotta magát a fehérorosz együttes. A PICK-ben Bodó szállította a gólokat, de a minszkiek ennek ellenére többször is vezetni tudtak eggyel. 9-10-nél fordult a meccs, Bánhidi hétméterest harcolt ki, amit Sigurmannsson kihasznált, majd Sego mutatott be fontos védést. 

Az első játékrész utolsó harmadát 9-3-ra nyertük meg, így biztosnak mondható, ötgólos előnnyel mehettünk a szünetre (18-13).

A második félidő viszont egészen simára sikeredett. Átrohant a MOL-PICK Szeged az SKA Minszken, köszönhetően többek között Mirko Alilovic bravúros védéseinek, illetve Stanislav Kaspárek bombagóljainak és kiváló passzainak.

Sima győzelmünknek köszönhetően megszereztük a Dnipro Kupa harmadik helyét. 

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata hétfőn érkezik haza Ukrajnából, legközelebb már tétmérkőzés vár a bajnokcsapatra. Szombaton 18 órától a CYEB Budakalászt fogadják Bodó Richárdék a K&H liga első fordulójában.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Minden győzelem fontos, most ez a Minszk elleni különösen kellett a csapatnak, mert több vereséget is szenvedtünk. Az tisztán látszik, hogy nem vagyunk még csúcsformában, lépésről lépésre kell fejlődnünk. Most tettünk egyet, a következő meccsen pedig egy újabbat tehetünk meg.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.08.26.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/19
Bodó Richárd jól van, Balogh Zsolt visszatér Dániába

A középdöntőkhöz érkeztek a férfi kézilabda-világbajnokság küzdelmei. Két magyar válogatott játékosunk is sérülést szenvedett a csoportkör során, hogylétükről érdeklődtünk.

2019
01/18
Vasárnap III. Mézi-kupa

Mézes Sándor hűséges szurkolója volt csapatunknak. Immár harmadik alkalommal emlékezünk rá, vasárnap 15 órától négy csapat vív ádáz csatát az újszegedi sportcsarnokban a Mézi-kupán.

AZ ÖSSZES HÍR