Szerencsésen megérkeztünk Kaliszba

Vissza
Szerencsésen megérkeztünk Kaliszba

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata szerencsésen megérkezett a lengyelországi Kaliszba szerda késő éjjel.

Juan Carlos Pastor tanítványai a helyi klub századik születésnapja alkalmából tornán kívül csapatként vesznek részt az eseményen, amelyen két bemutató mérkőzést játszanak a Kalisszal és a Wisla Plockkal.

Szerda reggel 9.15-kor indult csapatunk busszal Bécsbe az újszegedi sportcsarnoktól, ahonnan Varsóba repültek a fiúk, majd a lengyel fővárosból ismét egy buszos út következett a végállomásig. Hosszúra sikeredett az út, nem sokkal éjfél előtt foglalta el a szállást a MOL-PICK, így a szakmai stáb megváltoztatta a csapat csütörtöki programját. A délelőtti edzést közös séta váltja, majd 18 órakor a házigazda Energa MTS Kalisz ellen lépünk pályára.

A helyi legenda szerint Kalisz városából indult el a kézilabda az első világháború idején, amikor lengyel katonák orosz fogságba estek. Labdát készítettek, de nem rúgták, hanem dobálták a fák között, így jött létre a kézilabda a helyiek szerint. Ennek apropóján nemrég még múzeum is épült a városban.

Átalakult a MOL-PICK Szeged pénteki programja. Tornán kívüli csapatként eredetileg 15 órától játszottunk volna az Orlen Wisla Plock ellen, azonban a szervezők döntése alapján miénk lett a főmeccs sztárcsapatként, így 20 órakor kezdődik a mérkőzésünk, amelyre elővételben elkelt minden jegy.

– Becsei Dávid, Süli Róbert –

Közzétéve: 2018.08.16.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/18
Vasárnap III. Mézi-kupa

Mézes Sándor hűséges szurkolója volt csapatunknak. Immár harmadik alkalommal emlékezünk rá, vasárnap 15 órától négy csapat vív ádáz csatát az újszegedi sportcsarnokban a Mézi-kupán.

2019
01/17
Vastaps az első edzőmeccsen

Az év első felkészülési találkozóján 13–11-es félidő után 30–24-re legyőztük a macedón Eurofarm Rabotnikot az újszegedi sportcsarnokban.

AZ ÖSSZES HÍR