Szombaton a Dabast fogadjuk

Vissza
Szombaton a Dabast fogadjuk

A felkészülési időszak második edzőmeccsén szombaton 17 órától a Dabast fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. A meccs megtekintése ingyenes.

A Budakalászt szerdán 36–27-re győztük le bemutatkozó találkozón kétezer néző előtt. Hozzánk hasonlóan a dabasiak is játszottak két napja, 16–11-es első félidő után 30–27-es vereséget szenvedtek Cegléden. A mérkőzést kisebb sérülés miatt Borsos Tamás és Nebojsa Simovics kihagyta náluk, akárcsak nálunk a Budakalász ellenit Matej Gaber és Nik Henigman. Két szlovén játékosunk valószínűleg a Dabas ellen is pihenőt kap.

A MOL-PICK Szegednél ezen a héten kezdődtek el az edzőmeccsek, a Dabas viszont már kétszer játszott a Cegléddel, míg egyszer-egyszer az Egerrel (25–19) és a Tatabányával (20–23).

A Dabas a 2017-18-as szezont a bajnokság 8. helyén zárta 20 ponttal, 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 15 vereséggel. A csapat házi gólkirálya a 100 találatig jutott Halász Levente volt. A Liga Kupában egészen a döntőig meneteltek, ott viszont kettős vereséggel (25–28, 25–27) alulmaradtak a Sport36-Komlóval szemben.

A nyári átigazolási szezonban négy játékos érkezett Dabasra, közülük hárman már a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkoztak. A balátlövő/védekező Borsos Tamás és a kapus Pallag Péter Ceglédről, míg a beálló Szöllősi Szabolcs Tatabányáról tette át a székhelyét a Pest megyei együtteshez, az irányító Törteli Koppán pedig Vácról érkezett.

Az előző évi keretükből ketten abbahagyták aktív sportolói pályafutásukat. Duleba Norbert, és az exszegedi Bakos Dávid, utóbbi a dabasi utánpótlás szakmai igazgatója lett. Szöllősi Olivér visszatért kölcsönből Balatonfüredre, míg a jobbszélső Pocsai Rajmund kölcsönbe került Ceglédre egy idényre. Távozott még a japán Kei Tanaka és Korsós Ádám.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2018.08.10.

TOVÁBBI HÍREK

2022
08/12
Péntek esti gólzápor

Második edzőmeccsünket is megnyertük a felkészülési időszakban. A PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lejátszott találkozón 38-27-re nyertünk a Gyöngyös ellen.

2022
08/12
A 100. #kékek adás

Ma 19.30-kor a Sport1 TV-n következik klubtévénk, a #kékek 100. adása.

AZ ÖSSZES HÍR