Mirko Alilovic: nagyszerű érzés itt játszani

Vissza
Mirko Alilovic: nagyszerű érzés itt játszani

Nyáron igazolt játékosaink közül öten bemutatkoztak a felkészülési időszak első edzőmeccsén, amelyet 36–27-re nyertünk meg a Budakalász ellen az újszegedi sportcsarnokban kétezer éző előtt.

A nagy melegben rendezett találkozó után új kapusunkkal, Mirko Aliloviccsal beszélgettünk.

– Hét veszprémi szezont követően igazoltál Szegedre, és most a Budakalász ellen debütáltál csapatunk mezében. Vastaps fogadott, hogy érezted magad a mérkőzésen?

– Az elmúlt hét évben ellenfélként léptem pályára az újszegedi sportcsarnokban, ma viszont már nem. Sokszor kézilabdáztam már itt, tudtam mi vár rám. Nagyon meleg volt a csarnokban, de nagyszerű érzés itt játszani.

– Milyen volt a roglai edzőtábor?

– Nehéz volt, keményen dolgoztunk. Roglán az erőnléti felkészülésen volt a hangsúly. Vártuk már a mérkőzéseket, most már a kézilabda és a taktika kerül főszerepbe az edzéseken. Részt veszünk néhány tornán, amelyeken csiszolhatjuk a játékunkat a szezonkezdetig.

– Marin Sego személyében honfitársad a kapustársad. Könnyebb így a munka?

– Hasonló, mint mással, egyedül a kommunikációban jelent könnyebbséget. Azért vagyunk itt, hogy segítségünk a csapatnak együtt, ez a legfontosabb. A legjobbunkat adjuk mindig, toljuk előre a csapatot, amennyire csak bírjuk.

– Hogy érzi magát Szegeden a családod?

– Jól érzik magukat itt, elégedettek a várossal. Ez a legfontosabb számomra. Pár hete vagyunk itt, így nem sikerült még teljesen felfedeznünk Szegedet. Csinosítgatjuk a házunkat, bár ezzel még nem végeztünk, mert nagy a kánikula és megvárjuk, hogy hűvösebb legyen picit, amikor már lehet kint dolgozni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.08.09.

TOVÁBBI HÍREK

2018
10/19
Jonas Källman: felkészültünk a rangadóra

Szoros rangadóra van kilátás Veszprémben vasárnap 17.45-től, ezt erősítette meg csapatkapitányunk, Jonas Källman is. Az edzőváltáson átesett hazaik új trénere Spanyolországban még szobatársa volt svéd klasszisunknak.

2018
10/18
Kapusaink felkészültek a rangadóra

Vasárnap 17.45-kor a K&H férfi kézilabdaligában a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. Mindenki izgatottan várja a rangadót. Kapusaink is felkészültek, edzőjükkel, Nenad Damjanoviccsal hangolunk a derbire.

AZ ÖSSZES HÍR