Bemutattuk új játékosainkat

Vissza
Bemutattuk új játékosainkat

A IV. PICK-NIK-kel ma hivatalosan elindítjuk a 2018-19-es idényt, előtte a Monster Downtownban sajtótájékoztatón mutattuk be új játékosainkat.

Megkezdődik a felkészülés. Ma kora délután a Monster Downtownban mutattuk be a sajtónak frissen igazolt játékosainkat, de a média képviselői nemcsak tőlük, hanem vezetőedzőnktől, másodedzőnktől, operatív igazgatónktól és csapatkapitányunktól.

Szögi Nándor, operatív igazgató: – Nagy reményekkel várom az elkövetkezendő szezont. Az előzőt a bajnoki arany szó szerint bearanyozta, de ez a szakmai stábunk elé óriási elvárást tett. Jó lenne megvédeni a címünket. Természetesen minden játékosunk ezen lesz, valamint, hogy a magyar kupában is sikeresek legyünk és a Bajnokok Ligájában eljussunk a legjobb 8-ig. Rendkívül fontosak számunkra a szurkolóink is. Külön öröm számunkra, hogy van több mint száz új bérletesünk, de a régiek is folyamatosan újítják meg helyeiket. Várjuk őket továbbra is az irodánkban.

Juan Carlos Pastor, vezetőedző: – Jól telt a nyár, hiszen megnyertük a bajnokságot. sikerült feltöltődnöm a következő idényre. Jobban kell majd játszanunk, mint tavaly, mert mindenki jól erősített az átigazolási szezonban, nemcsak mi. Az a célunk, hogy minden kiírásban ott legyünk a csúcson. A BL-sorsolás úgy hozta, hogy a mi csoportunkból egyszerűbb továbblépni, de jól kell teljesítenünk végig, hogy megfelelő ellenfelet kapjunk a nyolcaddöntőben.

Marko Krivokapics, másodedző: – Ami azt illeti, nem tettem félre a kézilabdát a nyáron sem, mert csináltam a mesteredzői tanfolyamot Szerbiában. Kipihentem magam, várom az új szezont. A roglai edzőtábor után már okosabbak leszünk, hogy az új fiúknak mennyire lesz nehéz a beilleszkedés a csapatunkba. Biztosan sikerül nekik, bízom benne, hogy jó idényünk lesz. Szlovéniában a fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, a taktikai elemek még másodlagosak lesznek.

Jonas Källman, csapatkapitány: – Minden percét kiélveztem a nyár szünetnek. Jó játékosokat szerződtettünk, biztos vagyok benne, hogy könnyen beilleszkednek majd a csapatunkba. Voltak rossz periódusaink az elmúlt idényben, de összességében kiválóan kézilabdáztunk. Megnyertük a bajnokságot, ez a legfontosabb a klubnak, a szurkolóknak és a városnak. Nehéz szezon áll előttünk, mert meg kell védeni a címünket, de mindent megteszünk ennek érdekében.

Új játékosaink:

Nik Henigman: – Nagyon örülök, hogy a magyar bajnokcsapathoz igazolhattam, bár amikor aláírtam a szerződésem, akkor ezt még nem tudtam. Viszont a bajnoki döntő megnyerése után én is boldog voltam. Nagy lépés ez a karrieremben, hogy bemutatkozhatom a Bajnokok Ligájában. Szeretnék fejlődni Szegeden védekezésben és támadásban egyaránt.

Stanislav Kaspárek: – Akárcsak Niknek, nekem is nagy lépés a szegedi szerződés. Nagy kihívás számomra, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatok majd. A csapatból mindenkit ismerek, de leginkább természetesen Bánhidi Bencét, akivel korábban együtt kézilabdáztam Balatonfüreden.

Mirko Alilovic: – Könnyen meghoztam a döntést, hogy Szegedre igazoljak, mert a klub folyamatosan fejlődik. Legutóbb megnyerte a magyar bajnokságot, most már pedig segíteni szeretnék, a még jobb teljesítmény elérésében. A labdarúgó-világbajnokság miatt őrület volt Horvátországban, mindenhol lengtek a zászlók. Amikor hazajött a válogatott, ötszázezer ember ünnepelte az utcákon, reméljük, lesznek még ilyen nagy sikereink a jövőben.

Joan Canellas: – Nem ismerem még Szegedet jól, de ellenfélként már többször jártam itt, azonban akkor kevésbé tudtam felfedezni a várost. Annyi biztos, hogy az időjárás nem a legjobb, de nagyon jó helynek tűnik. Több dolog miatt is meghatározó volt, hogy a MOL-PICK Szeged mellett döntöttem. Érdekes projekt folyik itt, folyamatosan fejlődik a csapat és egyre jobb eredményeket ér el évről évre. Fontos, hogy az edző spanyol, illetve lesz játékos is honfitársam, de többen megfordultak korábban Spanyolországban.

Jorge Maqueda: – Szegedről leginkább a szurkolókra emlékszem, mindig fantasztikus hangulatot teremtettek a csarnokban, amikor idejöttem ellenfélként. Nekem is az a célom, hogy ismét magyar bajnok legyen a MOL-PICK, valamint előrébb lépjünk a nemzetközi porondon.

Dean Bombac: – Nagyon örülök, hogy visszatérhetek Szegedre, ahol pályafutásom eddigi két legszebb évét tölthettem eddig. Roglán kevés a látnivaló, így leginkább dolgozni fogunk, de a mester beleegyezik, akkor egy szabad délutánon majd megmutatom a környéket a srácoknak.

Új és régi játékosainkkal egyaránt találkozhat mindenki ma 16 órától a Széchenyi téren, a szezonnyító IV. PICK-NIK-en.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.07.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR