Magyar Kupa: elvesztettük a döntőt

Vissza
Magyar Kupa: elvesztettük a döntőt

Hiába vezettünk a félidőben, 23–21-es vereséget szenvedtünk a Magyar Kupa döntőjében a Veszprém ellen.

MOL-PICK Szeged – Telekom Veszprém 21–23 (11–10)
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, döntő. Debrecen, Főnix Csarnok, 6000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
MOL-PICK Szeged: Sego – Sostaric, Srsen 2, Skube 2, Bánhidi 3, Bodó 4, Källman 2. Csere: Thiagus Petrus 1, Zsitnyikov 1, Gaber 1, Sigurmannsson 4/4, Blazevic, Balogh 1, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 1, Sulic 2, Schuch, Nagy L. 4, Ilics, Manaszkov 2. Csere: Mikler (kapus), Lékai 6/1, Tönnesen 2, Blagotinsek, Jamali, P. Nenadics 4, Ugalde, Gajic 1, Terzic. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Kiállítás: 4, ill. 16 perc.
Hétméteres: 4/4, ill. 2/1.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ivan Srsen átlövésgóljával mi kezdtük a mérkőzést. A veszprémi kapuban Alilovic szállította a bravúrokat, így átvette a vezetést a címvédő (1–2). Nem esett sok gól az első félidőben, mindkét együttes jól védekezett, a szegedi ketrec előtt Marin Sego is ziccereket védett, többek között egy hétméterest. A 23. percben Sigurmannsson második értékesített büntetője után először mutatott kétgólos különbséget Főnix Csarnok eredményjelzője, a MOL-PICK javára. Tönnesen Bodót szedte le a levegőből, majd szabaddobás után Bánhidivel akaszkodott össze, amelyet páros kiállítással ’’jutalmaztak’’ a játékvezetők. Egyenlített a Veszprém, azonban a dudaszó pillanatában Bodó talált be, így előnnyel mehettünk a szünetre.

Veszprémi középkezdéssel indult a második játékrész. Rögtön az első támadásuknál kiejtette a kezéből a labdát Petar Nenadics, így rohanhattunk, Skube növelte az előnyünket. Balogh okos betörése után 13–11-re vezettünk, majd előbb az ő, majd a Skube lövését hárította Alilovic. Egyenlített, majd ellépett kettővel a Veszprém (14–16), de Skube, Bodó és Bánhidi góljaival újra előnybe kerültünk (17–16). Gólváltás után támadásban semmi sem sikerült a MOL-PICK-játékosoknak. A jövőre már szegedi mezben védő, most még veszprémi Alilovic szalagon szállította a védéseket, de Thiagus Petrus az üres kaput sem tudta bevenni. Kettős emberelőnyben is elmaradt a Tisza-parti gól, így az 56. percben már 18–23 vezettek. Az utolsó percekben már csak kozmetikázni tudtuk a különbséget, a finálét a Telekom Veszprém nyerte meg 23–21-re.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.04.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR