Irány Debrecen – adidas #kékekTOUR (2. rész)

Vissza
Irány Debrecen – adidas #kékekTOUR (2. rész)

Szombaton és vasárnap Debrecenben rendezik meg a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A MOL-PICK Szeged az első napon 13 órakor az elődöntőben a Csurgói KK ellen csatázik. Az adidas #kékekTOUR jóvoltából ezer szegedi szurkoló lesz a lelátón.

A héten már két edzésen van túl csapatunk, gőzerővel készülünk és hangolunk a hétvégi Magyar Kupa-döntőre. Mindenki a fedélzeten, válogatott játékosaink egészségesen tértek vissza.

Kupahét, kupaláz, adidas #kékekTOUR. Ezek a gondolatok járnak a kék hívek, a MOL-PICK Szeged szurkolóinak a fejében.

Eddig hatszor sikerült megnyernünk a Magyar Kupát, az idei négy részvevő közül nekünk sikerült először Szegedre hozni az MK-serleget (akkor MNK-kupa). 1977-ben arattuk az első diadalunkat, akkor négyes körmeccs volt, és jobb gólkülönbségünknek köszönhetően nyertünk, és előztük meg a Debreceni Dózsát és a Ferencvárost. Mindhárom csapatnak 7 pontja volt.

Ezután 1982-ben, 1983-ban, 1993-ban, 2006-ban és utoljára 2008-ban tudtunk elsők lenni.

Érdekesség, hogy az első Magyar Kupa-győzelmet 1951-ben a Budapesti Dózsa aratta, az első vidéki győztes 1969-ben a Tatabánya volt.
A Veszprém szerezte meg a legtöbbször az elsőséget, szám szerint 26-szor. A Honvéd a második hét győzelemmel, majd mi követjük őket hattal.

Az idei négyes döntő másik két résztvevője még nem játszott döntőt, a Fürednek két-, a Csurgói KK-nak egy bronzérme van.

Szombaton 13 órakor játszunk az elődöntőben, az ellenfelünk a Csurgói KK lesz. A győztes bejut a vasárnapi döntőbe (17.45), a vesztes a bronzéremért (15.45) csatázik. A másik ágon a címvédő Telekom Veszprém a Balatonfüreddel mérkőzik.

Csapatunk figyelemmel követi az eseményeket, így szurkolóink nem maradnak le semmiről, Facebook-, Twitter-, Instagram- és Snapchat-oldalunk érdekességekkel jelentkezik a cívis városból, a Főnix csarnokból.
A kétnapos eseményt az M4 Sport TV élőben adja.

Gyerünk #kékek! Csak előre! Hajrá MOL-PICK Szeged!

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.04.10.

TOVÁBBI HÍREK

2022
12/05
Zubai Szabi is velünk szurkol a Kielce ellen

Szerda 18.45-kor a Hét meccsét vívjuk a Bajnokok Ligájában. A PICK Arénában a lengyel Lomza Industria Kielcét fogadjuk. Legendánk, Zubai Szabolcs is velünk szurkol.

2022
12/05
Bánhidi Bence: megyünk, harcolunk, küzdünk a győzelemért!

Szerda 18.45-kor a Hét meccsét vívjuk a Bajnokok Ligájában. A PICK Arénában a lengyel Lomza Industria Kielcét fogadjuk. A kapitánnyal, Bánhidi Bencével beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR