BL: legyőztük a Kielt, de kiestünk

Vissza
BL: legyőztük a Kielt, de kiestünk

A VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján 28-27-re győztünk a THW Kiel ellen, így búcsúztunk a további küzdelmektől.

MOL-PICK Szeged - THW Kiel (német) 28-27 (12-13)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok 3500 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok).
MOL-PICK Szeged: Sego - Sostaric 3/1, Balogh, Skube 2, Bánhidi 2, Bodó 4, Källman 6. Csere: Sierra (kapus), Sigurmannsson 4/4, T. Petrus 2, Zubai, Gorbok, Blazevic, Srsen 3, Zsitnyikov 1, P. Rodríguez 1. Vezetőedző:  Juan Carlos Pastor.
THW Kiel: N. Landin - Vujin 6, Rahmel 2, Wiencek 9, Duvnjak, Dissinger 1, R. Santos. Csere: Wolff (kapus), L. Nilsson 1, Zarabec 1, Bilyk 7, Firnhaber, Weinhold, Ekberg. Vezetőedző: Alfred Gíslason.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.
Hétméteres: 7/5, ill. 1/0.
Továbbjutott: a THW Kiel, 56-50-nel.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Kielnek a továbbjutáshoz. Köszönöm szépen a szurkolóinknak a hangulatot, amit teremtettek. Jól olvasható a mérkőzésképből, hogy mennyire hiányzott számunkra, hogy a négygólos előnyt elérjük a második játékrészben.  Több variácival játszottunk, kockáztattunk emberelőnyben, de nem jártunk sikerrel. A végére az volt a feladatunk, hogy megnyerjük a találkozót. Az első összecsapás volt a kulcs, jól kézilabdáztunk akkor, de végül kikaptunk hét találattal. Megmutatkozott, hogy a kieséses szakaszban háromnál több gólos hátrányból nagyon nehéz továbbjutni. Erősödött a BL, legalább tíz olyan csapat van, aki ott lehet ereje alapján a legjobb nyolc között. Nagyon jól játszották meg a beállót, vészehelyzetekben sikeresek voltak az átlövéseik is, de a meccset Landin döntötte el. Nem volt esélyünk ma a továbbjutásra. Van egy fontos tulajdonságuk a kielieknek, a győzelmi genetika, amelyet nekünk is keresni kell a jövőben. Válogatott hét következik, majd mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a kupát vagy a bajnokságot. Még egyszer gratulálok a Kielnek, akikkel mindkét meccset a fair play szellemében játszottuk le.

Marin Sego, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Gratulálok a Kielnek és sok szerencsét kívánok nekik a jövőben. A 40. perc környékén volt lehetőségünk, hogy vezessünk négy góllal, azonban ezt nem tudtuk megtenni, így a győzelem maradt számunkra. A továbbjutás esélye az első mérkőzésen ment el.

Alfred Gíslason, a THW Kiel vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Nehéz mérkőzésre számítottunk, de Landin parádés teljesítménye tartást adott a csapatomnak. Úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk tovább.

Ole Rahmel, a THW Kiel játékosa: - Gratulálok a Szegednek a sikerhez. Tudtuk, hogy milyen pokoli hangulatba jövünk, de felkészültünk erre. Büszke vagyok rá, hogy továbbjutottunk, de csalódott vagyok, hogy nem nyertünk. Köszönjük, hogy elkísértek bennünket a szurkolóink Szegedre.

ÖSSZEFOGLALÓ

Már negyedórával a mérkőzés előtt óriási hangorkán söpört végig az újszegedi sportcsarnokon, amikor a CSAK ELŐRE A Szegedi Kézilabdáért Egyesület tagjai egy "Csak előre szuperhősök! feliratú molinóval hívta fel a figyelmet a GEMMA központ kampányára. Ennek a lényege, hogy Szegeden is létrejöjjön egy integrált játszótér, amelyet egyaránt használhatnak a fogyatékkal élő, és az egészséges gyerekek is. Részletek ezzel kapcsolatban ide kattintva olvashatóak.

Mi kezdtük a mérkőzést, amelyen egy hosszú támadás végén Sigurmannsson értékesített hétméteresével szereztünk vezetést. Vujin válaszolt, majd izlandi játékosunk ismét büntetőből volt eredményes. Ekkor még Wiencek egalizált. Bodó két, Källman egy találatlának, valamint Sego parádés hárításának köszönhetően a 8. perc végén már 5-2-re vezettünk.

Három minutummal később újra egálban voltak a csapatok, de előnyben rendszerint mi játszhattunk. A 23. percben Srsen lőtt nagyszerű gólt talpról, amellyel ismét két góllal vezettünk, de a szünetre 12-13-mal mehettek a felek.

A Kiel labdavesztésével és Jonas Källman gyors találatával indult a második félidő. Niklas Landin hasonlóan ihletett formában védett, mint az első mérkőzésen, míg a szegedi kapuban Segót Sierra váltotta.

Szenzációs hangulat uralkodott az egész mérkőzés során a nézőtéren, nem volt ez másként akkor sem, amikor Blazevic indítása után Källman elhalászta a labdát a kirohanó Landin elől, és már 21-18 állt az eredményjelzőn. Támadhattunk a további előnyért, de nem jött össze, a Kiel visszazárkózott.

Az 56. percben Patrick Wiencek kilencedik gólját lőtte beállóból, ami ismét kieli előnyt jelentett (25-26). A hajrában azonban fordítottunk, így győzelemmel búcsúztunk a BL idei kiírásától.

A kiesés ellenére a szurkolók vastapssal köszönték meg a szegedi játékosok hatalmas küzdeniakarását, majd a csapat mellett Juan Carlos Pastor vezetőedző és Marko Krivokapics másodedző is körbement lepacsizni a nézőkkel.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.04.02.

TOVÁBBI HÍREK

2023
05/30
Habuczki Tamás: ez a kézilabda ünnepe

Péntek 18.15-kor a bajnoki döntő első mérkőzésén a PICK Arénában fogadjuk a Telekom Veszprém csapatát. Egykori játékosunkkal, Habuczki Tamással beszélgettünk.

2023
05/30
Jegyárusítás a veszprémi meccsre

Június 5-én (hétfő) 18.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének második meccsét a Telekom Veszprém otthonában vívjuk. Jegyinformációk a meccsel kapcsolatosan.

AZ ÖSSZES HÍR