Jobb volt a THW Kiel

Vissza
Jobb volt a THW Kiel

Szerda este Németországban, a THW Kiel otthonában léptünk pályára a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. 14-14-es félidő után 29-22-es vereséget szenvedtünk. A visszavágót április 1-jén 17 órakor rendezik Szegeden.

THW Kiel (német)-MOL-PICK Szeged 29-22 (14-14)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Kiel, Sparkassen Aréna 9000 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).
THW Kiel: N. Landin - Ekberg 4/2, Weinhold, Firnhaber, Wiencek 4, Bilyk, R. Santos. Csere: Wolff (kapus), Vujin 8, Zarabec 5, Duvnjak 1, Frend Öfors 2, Dissinger 4, Rahmel 1. Vezetőedző: Alfred Gislason.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 1, Srsen 1, Skube 2, Bánhidi 5, Bodó 3, Källman 3. Csere: Sego 1 (kapus), Thiagus Petrus 1, Sigurmannsson 3/3, P. Rodríguez 2, Blazevic, Zsitnyikov, Balogh, Gorbok, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/3.

NYILATKOZATOK

Alfred Gíslason, a THW Kiel vezetőedzője: – Az első harminc percben nem találtuk a szegedi támadások ellenszerét. A második félidőben felkeményedett a védekezésünk, jött a kiváló kapusteljesítmény, amely után könnyű gólokat tudtunk szerezni. Tudjuk, hogy van még egy visszavágó, a hétgólos siker ellenére sem lehet hátradőlni.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Kiváló első félidő után darabokra hullottunk a 45. perc környékén, amikor hihetetlen mennyiségű technikai hibát vétettünk. Biztos helyzeteket rontottunk el, és az igazságoshoz tartozik, hogy a fantasztikus Niklas Landin is sokat tett azért, hogy a Kiel magabiztosan győzzön le bennünket.

Balogh Zsolt, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Amit a legtöbbet gyakoroltunk, az nem működött. A nyitott védekezésük ellen betömörültünk, rengeteg labdát eladtunk és szétestünk a második félidőre. Nagy jók voltunk az első harminc percben, de sokan végig játszottak nálunk, és elfáradhattak a második játékrészre.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kiváló első félidei játék után végül hétgólos vereséget szenvedtünk a Sparkassen Arénában. 

Niklas Landin és Marko Vujin parádésan kezdte a találkozót, de mindezek ellenére vezetni tudtunk. Bodó kétszer is meglepte a hazaiak dán válogatott kapusát, de Skube is rendre parádés megmozdulásokkal vétette észre magát. Amikor kellett, lőtt, amikor viszont passzolni kellett, megtalálta beállóban a szenzációsan kézilabdázó Bánhidit.

Szorosan alakult az első játékrész képe, egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kialakítani, így igazságosnak mondható döntetlen állt az eredményjelzőn harminc minutum után. 

Hazal találattal indult a második félidő, de azonnal jött Bánhidi válasza. 16-16 két Dissinger- és egy Wincek-góllal elhúzott hárommal a Kiel. Juan Carlos Pastor időkérését követően még Bodó, Bánhidi és Pedro révén ledolgoztuk a 42. percre a hátrányunkat, ekkor viszont komoly gödörbe került a MOL-PICK Szeged.

A találkozó utolsó negyedórája nem úgy sikerült ahogyan szerettük volna. A nyitott hazai védekezés ellenszerét nem találta elfáradó csapatunk, aminek eredményeként 10-3-ra nyerte az utolsó periódust THW, a mérkőzést pedig 29-22-re.

A párharc visszavágóját április elsején 17 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.03.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR