Fantasztikus sikert arattunk a Zagreb ellen

Vissza
Fantasztikus sikert arattunk a Zagreb ellen

11-15-ös első félidő után 30-28-ra legyőztük a Bajnokok Ligája A csoportjának 13. fordulójában a PPD Zagrebet.

MOL-PICK Szeged - RK PPD Zagreb (horvát) 30-28 (11-15)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 13. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).
MOL-PICK Szeged: Sierra 2 - Sostaric 10/6, Zubai, Källman 3, Blazevic, Bodó, Skube 5. Csere: Sego (kapus), Bánhidi 5, Srsen 3, Sigurmannsson, Zsitnyikov 2, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK PPD Zagreb: Kastelic - Bozic Pavletic 1, Horvat 12/3, J. Valcic, Vori 1, Bicanic 3, Ravnic 3. Csere: Jovic (kapus), Kontrec 3, Pavlovic 2, Markovic 1, Susnja 1, T. Valcic, Miklavcic 1. Vezetőedző: Zlatko Saracevic.
Kiállítás: 14, ill. 16 perc.
Hétméteres: 8/6, ill. 3/3.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Nagyon fontos volt ma, hogy nyerjünk, főleg ahogy végül behúztuk a két pontot. Először is azért, mert itthon nyertünk újra BL-meccset. Visszatértünk a győzelem útjára. Elhittük, hogy tudunk nyerni a rengeteg problémánk ellenére. Az első félidő nagyon rossz volt, de a másodikban sokkal jobban és hosszabban támadtunk. Többször megtaláltuk labdákkal Bánhidit, ami az első félidőben nem sikerült. Fontosak voltak a labdaszerzéseink, mert támadásban jók voltunk, így vissza tudtunk jönni a meccsbe. Gratulálok a Zagrebnek a jó játékhoz.

Mario Sostaric, a MOL-PICK Szeged játékosa:
 - Nagyon örülök, hogy jól ment a játék, Köszönöm a szurkolóknak, hogy végig támogattak bennünket, hogy belehajszoljanak bennünket a győzelembe. Gratulálok a Zagrebnek és további sok sikert kívánok nekik.

Zlatko Saracevic, az RK PPD Zagreb vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a jó játékhoz és a győzelemhez. Az első félidőben mi, a másodikban ők voltak a jobbak. A második játékrészben nem tudtuk megoldani Bánhidi és az irányítók kapcsolatát. A végén ott dőlt el a meccs, amikor két játékosunkat kiállították és ezután már nem tudtunk újból felzárkózni.

Urh Kastelic, az RK PPD Zagreb játékosa: - Mindig nagyon jó érzés visszajönni Szegedre, mert nagyon jó hangulatú a csarnok. Szomorú vagyok, mert az első félidőben megállítottuk a szegedi átlövőket, de a másodikban nem tudtunk ugyanezen a szinten kézilabdázni, így elmaradt a sikerünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Balogh Zsolt bár keretbe került, pályára még nem lépett. Juan Carlos Pastor vezetőedző Gaber és Gorbok mellett Thiagus Petrusra sem számíthatott, mivel a brazil balátlövő csapatunk csütörtöki edzésén szenvedett bokasérülést.

A találkozó előtt a Kész csoport pénzügyi igazgatója, Klementisz-Csikós Gábor adott át okleveleket a klub által meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló játék díjazottjainak. Korosztályonként a legjobb bizonyítvánnyal és sportteljesítménnyel rendelkezők vehették át az elismerést.

Itt volt a mérkőzésen klubunk meghívására az 1996-os bajnokcsapatunk játékosa, Csavar Zoltán is, aki stroke után gyógyul. Hatalmas tapsot, erőt kapott a találkozó előtt a szurkolóktól.

A 2016-os tavaszi szezont Szegeden töltő Urh Kastelic remek formában kezdte a találkozót. Megadta az alaphangot, a vendégek a 18. percben már 6–9-re vezettek. Zlatko Horvattal nem bírtak a szegedi védők, ennek eredményeként négygólos szegedi hátránnyal mentek szünetre a csapatok.

Masszív védelmek csatáját hozta a második félidő eleje. Három és fél perc után Dmitrij Zsitnyikov törte meg a gólcsendet. Urh Kastelic ismét fontos pillanatokban tudott hárítani, de Bánhidivel rendszerint nem bírtak a védők. A magyar válogatott beálló ha labdát kapott, gól, hétméteres vagy két perc következett.

A 49. percben Sostaric már a negyedik büntetőjét értékesítette, ami azt jelentette, hogy először vezettünk (23–22) az összecsapáson.

Az utolsó tíz percet parádés hangulat közepette megnyerte a MOL-PICK Szeged. Sostaric magabiztosan lőtte a büntetőket, míg José Manuel Sierra az 59. percben már másodszor talált be a vendégek kapujába (29–27). Még mindkét oldalon esett egy-egy gól, végül 30–28-ra győztünk utolsó hazai csoportmérkőzésünkön.

Legközelebb kedden lép pályára a MOL-PICK Szeged. 18 órától a Komlót fogadják majd bajnoki találkozón az újszegedi sportcsarnokban.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.02.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR