Nyertünk Németországban

Vissza
Nyertünk Németországban

Óriási győzelemmel indítottuk a BL-idényt 2018-ban. A Rhein-Neckar Löwen otthonában 37–35-re nyertünk.

Rhein-Neckar Löwen (német)-MOL-PICK Szeged 35-37 (17-15)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligájában, A csoport, St. Leon -Rot, Veranstaltungs Halle, 2000 néző. Vezette: Santos, Fonseca (portugálok).
Löwen: Appelgren - Groetzki 4, Petersson 4, Schmid 5, Pekeler 5, Mensah 8, Sigurdsson 2/1. Csere: Palicka (kapus), Guardiola 1, Baena 3, Reinkind 3.Vezetőedző: Nicolaj Jakobsen.
MOL-PICK Szeged: Sierra 1 - Sostaric 3, Källman 4, Bánhidi 4, Sigurmannsson 4/4, Thiagus Petrus 4, Skube 3. Csere: Srsen 7, Blazevic, Bodó 2, Zsitnyikov 4, Pedro 1, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 5/4.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged edzője: – Először is gratulálok a csapatnak ehhez a nagyszerű sikerhez, ami a későbbi feladatok szempontjából is fontos lehet. Januárban az alapokról kezdtünk el mindent az edzéseken. Nagyon jól indítottuk a meccset, ezután azonban a hazaiak könyörtelenül kihasználták a hibáinkat. Az időkérés után rendeztük a sorainkat, összeállt a védekezés, így ebből könnyű gólokat tudtunk szerezni. Ez a siker mindenképpen erőt kell, hogy adjon nekünk a folytatáshoz.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Nem gondoltam volna, hogy ennyi magyar szurkoló kilátogat miattunk Németországba. Ők is adtak nekünk egy plusz lüketet, mert nagyon sok sérült játékosunk volt a mérkőzés előtt. Óriásit küzdöttünk, megérdemelt két pontot viszünk haza. Koncentráltan és jól támadutnk, védekezésben voltak olyan hibáink, amiket megbeszéltünk. Emberből vagyunk, hibázni szabad. Köszönjük a szurkolóinknak a bíztatást!

Ivan Srsen, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Nagyon izgultam a mérkőzés előtt, azért ez mégis csak a Bajnokok Ligája és itt még nem szerepeltem. Nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült bemutatkoznom, de ehhez kellettek a csapattársaim is, mert ezt a sikert csapatként értük el.

Nikolaj Jacobsen, a Rhein-Neckar Löwen edzője: – Teljesen megérdemelte a Szeged a sikert. A második félidőben végig kiválóan játszott, a kapus kiválóan védett és támadásban is könyörtelenek voltak.

ÖSSZEFOGLALÓ

Megtizedelve, Sego, Balogh, Gaber és Gorbok nélkül érkeztünk a Rhein-Neckar Löwen otthonába.

Megleptük a Löwent a kezdést követően, a 9. percben 4–6 állt az eredményjelzőn, amikor a hazaiak vezetőedzője időt kért. Sajnos ez teljesen kizökkentette a Löwent a rosszabb játékából. Mi hét percig nem tudtunk betalálni, míg vendéglátónk hatszor is, így a 15. minutumban már 10–6-ra vezettek.

Visszazárkóztunk mínusz kettőre, azonban az utolsó percbe négygólos hátrányban léptünk. Srsen, majd Källman talált be, így 17–15-ös félidei eredménnyel mehettek a csapatok a szünetre.

Bánhidi Bence góljával indult a második játékrész. Egyenlítettünk, majd a 35. percben átvettük a vezetést (20–21). Innentől kezdve parádésan játszotta végig a hátralevő időt a MOL-PICK Szeged. Sültek Srsen közbelövései, aki hét góllal debütált a Bajnokok Ligájában, Sierra pedig fontos védésekkel támogatta hátulról a csapatot a német bajnok ellen.

A félidő derekára állandósult a kétgólos előnyünk, köszönhetően a gyors góljainknak. Thiagus Petrus negyedik találata után már 32–35-re vezettünk. Az utolsó öt percben még Sierra bemutatott két bravúros védést, így végül 37–35-ös sikert arattunk St. Leon-Rotban a Rhein-neckar Löwen ellen.

Sporttörténelem is a mai mérkőzés, hiszen José Manuel Sierra az első szegedi kapus, aki gólt tudott lőni a Bajnokok Ligájában.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.02.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR