Simán nyertük az orosházi bajnokinkat

Vissza
Simán nyertük az orosházi bajnokinkat

Tizenhat góllal nyertünk idegenben.

Orosházi FKSE-Linamar–MOL-PICK Szeged 20-36 (10-22)
K&H férfi kézilabdaliga, 16. forduló. Orosháza, 400. Vezettte: Fekete T., Tóth D.
Orosháza: Szabó L. - Gyene 2/2, Ferenczi 1, D. Srsen 1, Braz 1, Stranigg 6, Németh L. 2. Csere: Herjeczki (kapus), Morva 3, Mihály 1, Antal Sz., Pásztor M. 2, N. Markoski 1. Vezetőedző: Bakó Botond.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 5, Balogh 2, Skube 2, Bánhidi 1, Thiagus Petrus 3, Sigurmannsson 7/3. Csere: Nagy M. (kapus), Källman 1, Bodó 2, Zsitnyikov 2, Zubai, Blazevic, Pedro 6, Hegedüs 3, I. Srsen 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2, ill. 4/3.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

ÖSSZEFOGLALÓ

Juan Carlos Pastor vezetőedző három játékosára, Matej Gaberra, Szergej Gorbokra és Marin Segóra nem számíthatott Orosházán. Előbbi kettő műtét utáni rehabilitációját tölti, de elkísérték a csapatot a bajnokira, mint ahogyan Sego is, aki lábizom-húzódás miatt hiányzott a keretből.

Kiválóan kezdte a mérkőzést a MOL-PICK Szeged. Jól védekeztünk, ebből több gyors gólt is szereztünk Sigurmannsson és Sostaric révén, így a 16. percben már 3-13 állt az eredményjelzőn. A tizenkilencedik perc elején Morva törte meg a tízperces hazai gólcsendet, majd Balogh válaszolt azonnal, de ekkor már 16-4 volt a vendégek javára, a szünetre pedig 22-10-zel mehettek a csapatok.

A második félidőben lehetőséget kapott Ivan Srsen is, aki két góllal debütált a MOL-PICK-ben tétmérkőzésen. Pedro hat gólig jutott, Nagy Martin pedig a pályán töltött utolsó tizenöt percében több védést is bemutatott.

Magabiztos sikert arattunk Orosházán, legközelebb kedden játsszunk, akkor a B. Braun Gyöngyöst fogadjuk 18 órától az újszegedi sportcsarnokban.

NYILATOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője:  - Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, jól kezdtünk. Korán nagy különbség lett a javunkra, mindenki hozzátett a sikerünkhöz. Mindkét együttesnek több sérültje volt, bent maradhatnak majd az NB I-ben a hazaiak, ha felépül minden játékosuk. Rossz hír, hogy vannak nekünk  sérültjeink, de nagyon jó a hangulat az öltözőben, sokkal keményebben edzünk, mint az ősszel. Hinni kell ebben a csapatban, úgy tudunk előrelépni.

Nagy Martin, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Nagyon élveztem a meccset, jó meccset játszottunk az Orosházával.

Bakó Botond, az Orosháza vezetőedzője: - Hasonló gondokkal küzdünk, mint a Szeged. Gratulálok a sikerükhöz, megmutatták, hogyan játsszák a kézilabdát magas szinten. Tudomásul kell vennünk, hogy a felkészülés eleje óta 3-4 játékosunk hiányzik folyamatosan, így nem tudunk minden taktikai elemet gyakorolni. Ma támadásban voltak jó megoldásaink, viszont az első félidőben a védekezésünk átjáróház volt. A második játékrészre változtattunk, felvállaltuk a test-test elleni játékot, így javult a védekezésünk. Támadásban a hatalmas szegedi védők között felőrlődtünk. Dolgozunk, leszünk ennél még jobbak biztosan.

Morva Zoltán, az Orosháza játékosa: - Végig futottunk az eredmény után. Az első negyedórában nem találtuk magunkat sem védekezésben sem támadásban, így nagy lett a hátrányunk. Voltak figuráink, amikkel később sikeresebbek lehetünk majd.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.02.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR