Interjú Juan Carlos Pastorral

Vissza
Interjú Juan Carlos Pastorral

Csapatunk 25–24-re kikapott szombaton hazai pályán a lengyel Orlen Wisla Plock együttesétől a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk.

– Mélyponton a csapata! Miért került ebbe a helyzetbe?

– Úgy gondolom, hogy a Nantes elleni vereség taszított bennünket a mélybe. Előtte a Veszprém és a Löwen ellen sem volt esélyünk, azonban a franciák elleni fiaskó teljesen elbizonytalanította a csapatot. Minden játékossal hosszasan beszélgettünk. Kerestük a megoldást, hiszen éreztük, hogy nincs minden rendben. Minden héten sokat foglalkoztunk nemcsak a taktikával, hanem a játékosok lelkével is.

– A szombati sajtótájékoztatón is megkérdezték, hogy csinálja-e tovább?

– Egy kapitány semmilyen helyzetben sem hagyja el a hajót. Hiszek a munkában, abban, hogy újból sikeresek leszünk. Nem adom fel egy pillanatra sem, a munkában hiszek. Ebben a helyzetben mindenkinek a tükörbe kell néznie. Nekem is! És én már a tükörbe néztem.

– Minden játékos átérzi ezt?

– Amikor Szegedre érkezik egy játékos, akkor elmondjuk, hogy hol folytatja a pályafutását. Én mindig a Barcelona futballcsapatához hasonlítom a mi helyzetünket, a szegedi klubot. Nekünk csak a kézilabdára kell koncentrálnunk, semmi másra. A fenekünk alá tesznek mindent. Aki ezt nem érti meg, az nem idevaló kézilabdás.

– Hibázott valamiben?

– Van önkritikám, erről a szakmai stábbal sokat beszélünk. Ameddig én leszek itt az edző, mindig olyan játékosokat szerződtetünk, akik segítik a csapatot, velük tudjuk megvalósítani a céljainkat. Léteznek speciális játékosok, mi is hoztunk ilyen típusúakat. Úgy látszik, nálunk most ez nem működik, ebben hibáztam, hibáztunk. 

– Sokat kritizálják azt a rendszert, amit a MOL-PICK Szeged játszik.

– Senki sem felejtett el kézilabdázni, az eredmények miatt mégis úgy tűnik. Nálunk mindenkinek megvan a feladata. Csapatban gondolkodunk, nem egyénekben. Mindenki megkapja a lehetőséget. Ki többet, ki kevesebbet, de fontos része minden kézilabdás a keretnek. Az elmúlt szezonban már többször mondtam, hogy magasra tettük a lécet. Ott voltunk a BL négyes döntőjének a kapujában. A debreceni Magyar Kupa döntőben és a magyar bajnoki fináléban is közel álltunk az álmunk megvalósításához. Ez nem sikerült. Tavaly nagyot léptünk előre, most viszont eddig nem tudtunk továbblépni. Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben sok mindent újból kell kezdenünk, még többet dolgoznunk.

– Sokat beszélnek arról is, hogy a lejáró szerződésű játékosok nem tesznek meg mindent a győzelemért!

– Ez nem bölcsöde vagy óvoda. Ez egy profi csapat. Ha valakinek ez eszébe jut, akkor annak nincs itt a helye. Jó példa erre Mikler Roland, aki az utolsó évében tudta, hogy elmegy tőlünk, mégis a vezérünk, a legjobb emberünk volt.

– A szurkolók csalódottak. Ennek a meccs előtt és után is hangot adtak. Hogy élte ezt meg?

– Érthető a szomorúságuk, egy vereséget nem könnyű feldolgozni. Számomra fontos a család. Itt Szegeden is sokszor emlegetjük a PICK-családot. És ezt mi komolyan is gondoljuk. Most válságban vagyunk, amit csak közösen sikerülhet megoldani. Az nem jó, ha a csapat és a szurkolók között szakadék keletkezik. Ebben a helyzetben mindenkire szükségünk van.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2017.12.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR