Vereséget szenvedtünk Kristianstadban

Vissza
Vereséget szenvedtünk Kristianstadban

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap este Svédországban lépett pályára a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. A svédek 33-32-re nyertek ellenünk.

IFK Kristianstad (svéd)-MOL-PICK Szeged 33-32 (16-13)
VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló, Kristianstad Aréna, 3500 néző. Vezette: Sondors, Licis (lettek).
IFK Kristianstad: Kappelin - Sörensen, Lagergren 12, Gudmundsson 2, Arnarsson 2, Freiman 2, Hallén 3. Csere: L. Larsson (kapus), Henningsson 4, J. Larsson, Lipovac 4, Chrintz 2/2, G. S. Jónsson 2. Vezetőedző: Ola Lindgren.
MOL-PICK Szeged: Sego - Sostaric 2, Balogh 7/5, Skube 3, Bánhidi, Gorbok 1, Källman 3. Csere: Blazevic, Buntic 5, Sigurmannsson, Zsitnyikov, Gaber 5, Bodó 6. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.
Hétméteres: 4/2, ill. 6/5.

Hatvan fős szegedi tábor kísérte el csapatunkat a mai mérkőzésre, rajtuk nem múlott a mai siker, ismét fantasztikusan szurkoltak. Thiagus Petrus Cegléden szenvedett lábfejsérülést, így nem utazott el a mérkőzésre, helyette Zubai Szabolcs került meccskeretbe. A szakmai stáb döntése alapján Fekete Bálint volt a negyedik balkezes, Pedro Rodríguez is kimaradt.

Sego-védésekkel kezdődött a mérkőzés, majd Mario Sostaric találatával megszereztük a vezetést. Egyenlítettek a hazaiak, majd vezettek, Lagergren és Gudmundsson vezérletével a hetedik minutumban már 6-2-es előnyük volt, így időt kért Juan Carlos Pastor. Marin Sego jól védett, valamint a Bánhidi helyére érkező Gaber heteseket harcolt ki és gólokat szerzett.

A 24. percben Bodó egész pályás gólja után egyenlítettünk, de továbbra sem stabilizálódtunk védekezésben, így 16-13-as hátránnyal mehettünk a szünetre.

Futhattunk az eredmény után a második játékrészben, a 38. percben Sostaric egyenlített (20-20), de előnyhöz a meccsen másodszor a 43. minutumban jutottunk (22-23). 

Öt perccel később Buntic parádés találatát követően már kétgólos szegedi előnyt mutatott az eredményjelző, de a fáradtnak látszó hazaiak nagyot küzdve ismét egalizáltak.

Kiélezett végjátékban, az 56. percben már 31-28-ra a vezetett a vendéglátó, innen még egyenlíteni tudtunk, de a végén pont nélkül maradtunk Kristianstadban.

Juan Carlos Pastor: - Gyengén kezdtünk, és sokáig futottunk az eredmény után. A második félidő közepére összeállt a védekezésün, és már két góllal is vezettünk, és úgy éreztük, hogy nyerhetünk. Sajnos tévedtünk, mert újra sokat hibáztunk, ezzel könnyű gólokhoz segítettük a svéd csapatot.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.11.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR