BL: csodás siker a Barcelona ellen

Vissza
BL: csodás siker a Barcelona ellen

Hazai pályán 31-28-ra legyőztük a Barcelonát a Bajnokok Ligája 8. fordulójában.

MOL-PICK Szeged - FC Barcelona Lassa 31-28 (16-13)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Zotin, Volodkov (oroszok).
MOL-PICK Szeged: Sego - Sostaric 1, Balogh 9, Skube 1, Bánhidi 2, Gorbok 3, Källman 1. Csere: Sierra (kapus), Gaber, T. Petrus 2, Sigurmannsson 6/6, Bodó 4, Blazevic, Zsitnyikov 2, Buntic, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Barcelona: P. de Vargas - Tomás 2, Mem 6, Sorhaindo, Morros 1, N'guessan 7, V. Rivera 3/1. Csere: Ristovski (kapus) 1, R. Entrerríos 3, Pálmarsson 3, Syprzak 1, Lenne, Arino 1, Jallouz.  Vezetőedző: Xavi Pascual.
Hétméteres: 6/6, ill. 3/1.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Nagy tisztelet egy ilyen elegáns csapat ellen játszani. Ilyenek egy vereség és vereség után is, a fair play szellemében játszanak. Nagyon jól kezdtük a meccset, jó ritmusban. Sokkal jobban nézett ki a védelmünk, mint az elmúlt hetekben, ez erőt adott a játékosoknak. A második félidőt rosszul kezdtük, így visszajött a Barca a meccsbe. Fontos, hogy ezt jól reagáltuk le, ez fontos, mert így meg tudtuk nyerni a meccset. Nekünk ez a két pont nagyon fontos, mert csatlakozni tudunk vele az előttünk levő együtteskhez. Tisztában vagyok vele, ha nem vagyunk ilyen szinten, akkor nincs esélyünk a BL-ben. Büszke vagyok a csapatomra, mert nagyon jól dolgoztak, összeálltunk és fantasztikus meccset játszottunk. A legfontosabb, hogy a játékosok hisznek abban, amit csinálunk. A két pontot azoknak ajánlom, akik a nehéz helyzetben is mellettünk voltak és ma együtt tudtunk nyerni.

Balogh Zsolt, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Jobb érzés nyerni, mint kikapni. Hatalmas teher esett le a csapat válláról, nagy feszületésg szabadult fel mindenkiben, aki a csapat körül van. Megmutattuk, hogy nincs veszve semmi. A hátunk mögött van egy nehéz időszak.  A sors most adott nekünk két pontot és önbizalmat. Nem szabad elszállnunk, dolgoznunk kell tovább. Tényleg jól edzettünk a héten, a Barca jó ellenfél volt, hogy csodát tegyünk. Köszönjük a szurkolóknak a hangulatot, ismét egymásra talált a közönség és a csapat. Mindig a maximumot nyújtom, csak ez nem sikerül mindig. Én voltam a legelégedetlenebb az elmúlt hetekben nyújtott játékommal. Nagy teher szakadt át most, bízom benne, hogy ezzel a mérkőzéssel elindultunk felfelé. Biztos vagyok benne, hogy ilyen játékkal mindenki ellen lesz esélyünk.

Xavi Pascual, a Barcelona vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a nagyon jó meccshez, megérdemelten a győzelmet. Mindenben jobbak voltak. Hozzáállásban és akaratban is, ez az, ami bánt. Az első félidőben négy góllal vezetett a Szeged, mert nem tudtuk összerakni a védelmünket. A második játékrészben azt csinálták a fiúk a pályán, amit kértem tőlük, ezért visszajöttünk a meccsbe. Az első félidőben nem értem, miért nem történt ez meg. Ott dőlt el a meccs, amikor Sierra büntetőt védett, mert kettővel elmehettünk volna, és ekkor a Szeged idegessé válhatott volna. Megérdemelten győzött a Szeged.

Víctor Tomás, a Barcelona játékosa: - Fontos pillanat volt, amikor Sierra hárított, de minden gól ugyanannyit ér, de a második félidőben szerzett gólok mindig halmozottan sokat érnek. Kielemezzük a hibáinkat és felkészülünk a következő meccsünkre. A szeged megmutatta, hogy egy erős csapat, éretten játszottak a második félidőben, mindig azt csinátlák amit kellett. Nehéz lesz itt nyernie bárkinek.

ÖSSZEFOGLALÓ

Legerősebb összeállításában léphetett pályára a MOL-PICK Szeged, miután Matej Gaber meggyógyult mandulagyulladásából. A két kimaradó Zubai Szabolcs és Pedro Rodríguez volt. A vendégeknél Xavi Pascual vezetőedző műtét utáni rehabilitáció miatt két játékosára nem számíthatott: a jobbátlövő Jure Dolenecre és a balátlövő Lasse Anderssonra.

Mario Sostaric jóvoltából rögtön az első támadásunkat gólra váltottuk. Jól kezdtünk, de a Barcelona rendre egyenlített. Többször kétgólos előnyben kézilabdázhattunk, mivel Marin Sego bravúrt bravúrra halmozott a kapunkban. Először a 22. percben léptünk el hárommal, miután Balogh cselezte ki Raúl Entrerríost (11–8). Fantasztikus hangulatot teremtettek szurkolóink, akik egy gyönyörű élőképpel adták meg az összecsapás alaphangját a kezdő sípszó előtt. 14–10-nél és 16–12-nél már négy gól volt az előnyünk, végül 16–13 állt az eredményjelzőn a szünet kezdetén.

Rosszul kezdtük a második játékrészt, N’guessan és Mem ledolgozta a vendégek hátrányát. Bodó azonban tett róla, hogy sokáig ne álljanak egyenlőn a csapatok (35. perc: 17 –16). nem sokkal később egy 3–0-s sorozattal elhúzott kettővel a gránátvörös-kék mezben játszó együttes, de José Manuel Sierra a legjobbkor hárította Víctor Tomás hétméteresét. A vendégek kapujában Risztovszki Källman és Sostaric ziccerét is kirúgta, illetve kiütötte, valamint gólt is szerzett.

Ez sem akadályozta azonban meg a Szegedet, hogy Källman labdát szerezzen Pálmarsson elől, majd Thiagus Petrus jóvoltából egyenlítsen (22–22). Az ötvenedik minutumban még vezetett a Barcelona, de innentől kezdve eksztázisban játszhatta végig a találkozót a Szeged fantasztikus közönsége előtt. Sigurmannsson hibátlanul lőtte a büntetőket, ami az egyik legfontosabb volt ma a jó védekezésünk mellett. Zsitnyikov a legjobb pillanatban zilálta szét a Morros vezette vendégvédelmet, majd Petrus egész pályás gólja után már 28–25-re vezettünk az 55. percben. Négygólos hátrányból még faragott kettőt a katalán sztárcsapat, majd a végeredményt Jonas Källman állította be időn túli szabaddobásból.

A jövő héten két mérkőzés vár a MOL-PICK Szegedre, kedden NB I-es találkozó Cegléden, míg vasárnap 19 órától Svédországban, a BL-ben a Kristianstad ellen lépnek pályára Balogh Zsolték.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.11.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR