Hetes - hét kérdés Juan Carlos Pastornak

Vissza
Hetes - hét kérdés Juan Carlos Pastornak

Szombaton 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a francia HBC Nantes ellen játszunk. A csapat gőzerővel készül, és javítani szeretne. Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek hét kérdést tettünk fel a meccs előtt. A MOL-PICK trénerével beszélgettünk.

- Milyen állapotban van a csapat?

- Komlón nyerni kellett, nyertünk. Most az a legfontosabb, hogy a csapat visszatérjen a saját stílusára. Ha ezt használjuk, akkor mindenki ellen van esélyünk. Két nagyon jó csapat ellen szenvedtünk vereséget, amelyek nagyon jó formában vannak. Viszont az fájt a legjobban, hogy nem volt esélyünk sem a Veszprém, sem a Löwen ellen. A németek ellen nem voltunk a meccsben, ez a legrosszabb.

- Mi volt a gond a Löwen ellen?

- Nem szoktunk hozzá ehhez, hogy ilyen simán kikapjunk. Eddig tökéletes meccseket játszottunk a német bajnok ellen, tudtunk nyerni idegenben is. Ez már a múlt, ez régen történt, vissza kell térni a jelenbe, és ez leginkább a játékunkra igaz.

- Miben kell fejlődnünk?

- Nem kaphatunk ennyi gólt. A védekezésnek kell fejlődnie, mert akkor ebből könnyű találatokat tudunk szerezni. Támadásban nem szabad labdákat ajándékozni az ellenfélnek, egy jó csapat ezt ki tudja használni, és ebben a kategóriába tartozik a Nantes is. Ezekre kell nagyon odafigyelni.

- Hogyan tudunk visszatérni a helyes útra?

- Csakis úgy, hogy a védelemben bízunk egymásban. Bízunk abban, hogy jól védekezik a mellettem lévő játékos, nem kell segíteni egymásnak. Csak így tudunk előrelépni. Támadásban pontosan kell játszani, és tudni azt, hogy kinek mit kell csinálni, mi a dolga.

- Jön a Nantes elleni meccs! Nyerünk?

- Az életünkért játszunk a szombati meccsen, csakis a győzelem az elfogadható. Nem teszem nyomás alá a fiúkat, a realitás az, hogy meg kell szereznünk a két pontot. Fontos nyernünk, és a Löwen ellen elhullajtott pontokat bepótoljuk majd. Tavaly a Vardar elleni kikaptunk itthon, utána sikerült a németek ellen idegenben nyernünk. Szerencsére a csoportküzdelemben mindig van esélyed javítani. Nem lesz egyszerű visszahozni ezt az elveszített két pontot, de mi csak arra tudunk gondolni, hogy sikerül majd.

- Milyen csapat a Nantes?

- Jól kezdték a szezont, nem a legjobbkor mentünk hozzájuk. Most nincsenek olyan formában, mint akkor. De nekünk csak magunkkal szabad foglalkozni, és azzal, hogy nyerjünk. Nálunk minden játékos meccsben van, szerepet kap, nem hét játékossal lépünk pályára. Valaki többet ad hozzá, valaki kevesebbet, de egy csapat vagyunk. Az elmúlt meccseken túl sok volt az egyéni megoldás, csapatilag kell jól játszani, ebben vagyunk erősek.

- A szurkolók az elszenvedett két hazai vereség miatt nagyon szomorúak. Érzékeli a csalódottságukat?

- A Löwen ellen kérdeztem Markótól, hogy mit skandál a publikum. "Hol a csapatunk?" - zengte a csarnok. Egyetértek vele! Az viszont nagy dolog, hogy a szurkolók és a klub is saját csapatának tekinti az együttest. Ez is jelzi, hogy mi jó játékerőt képviselünk, és elvárja a nézősereg a jó játékot tőlünk. Vissza kell térni a stílusunkra. Nemcsak nekik rossz ez a helyzet, hanem nekünk is. Most kell igazán együtt lennünk. Nagyon bízom benne, hogy a Nantes ellen is mellettünk lesznek, segítenek, és szurkolnak a csapatuknak.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2017.11.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR