Kikaptunk a Löwen ellen a BL-ben

Vissza
Kikaptunk a Löwen ellen a BL-ben

34-31-re nyertek a németek.

MOL-PICK Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) 31-34 (14-19)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Horacek, Novotny (csehek).
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 1, Källman 1, T. Petrus 1, Bánhidi 3, Gorbok 4, Skube 3. Csere: Sego (kapus), Balogh 3, Sigurmannsson 4/4, Gaber 1, Blazevic, Bodó 5, Zsitnyikov 5, Buntic, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Rhein-Neckar Löwen: Palicka - Radivojevics 4, Reinkind 3, Schmid 9/1, Baena 4, Rnics 2, Tollbring 6. Csere: Appelgren (kapus), G. Guardiola 2, Pekeler 2, Taleski 2, Groetzki, Petersson. Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

ÖSSZEFOGLALÓ

A találkozó Schmid góljával indult, a német Löwen szerzett vezetést a BL A csoportjában. Gorbok egyenlített, de ezután elléptek a vendégek, 1–4-et mutatott az eredményjelző. Gorbok lőtt megint, majd Sigurmannsson cunderezett, 3–5, de Gaber és Gorbok újabb találata után is a vendégek vezettek 5–7-re. Nem nagyon tudtuk csökkenteni a kölünbséget, futottunk az eredmény után, és bár Balogh gólját követően 12–13-ra feljöttünk, de 13–14 után 13–17-re lépett el a Löwen. A félidőben 14–19-et utatott az eredményjelző, főleg Schmid és Tollbring góljainak következtében.

Jól indult a második félidő, Bodó és Sostaric volt eredményes, 16-19. Ezután megint a Löwen percei jöttek, 16-22-re elhúztak, majd tovább nőtt a különbség. Gyengén védekezett csapatunk, ezt pedig kihasználta a Rhein-Neckar. 23–28-ról 23–31-re ugrott az eredményjelző, majd 24–33 is volt. A végén sikerült kozmetikázni, Zsitnyikov jól szállt be a meccsbe, gólokat szerzett, de így kikaptunk: 31–34. A BL a jövő héten hazai pályán folytatódik a Nantes ellen.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Löwennek. Tavalyhoz képest egy lépést előre léptek, mi viszont nem tartunk ott, ahol az előző idényben. Erősségünk a védekezésünk és a lerohanások, ez most nem működött. Tavaly a hét a hat elleni játékukat jól hatástalanítottuk, de ma sok gondot okoztak ezzel, már a félidőben öt találattal vezettek. A második játékrészben több variációt próbáltunk védekezésben, ez kifizetődőbb is volt. A végeredmény nem reális. Végig harcoltunk, megpróbáltunk visszajönni a meccsbe. Támadásban egyénileg akartunk megoldani mindent, ez nem sikerült. Sokat hibáztunk, ezt mindig kihasználta a német együttes. Olyan helyzetben vagyunk most, amit eddig nem szoktunk meg. A tavalyi ötven meccsben mindig benne volt, hogy nyerünk, most viszont ez nincs meg. Hiszek a csapatomban, együtt képesek leszünk előrelépni. Csak előre nézünk, hátra nem. Kedden Komlóra megyünk, szombaton fogadjuk a Nantes-ot, dolgozunk tovább. Bízom benne, hogy elérjük a céljainkat. Lehet ehhez rögösebb út vezet, de folytatjuk a megkezdett munkát. Tudom, hogy rengeteg kritikát kapunk majd most, de ez normális. Együtt dolgozunk tovább a sikerért.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Gratulálok a Löwennek. Nagyon nehéz volt a hét a hat elleni játékukat levédekezni. Próbáltuk nyitottan és zártan is, de egyik sem működött igazán. Igyekszünk megtalálni ennek az ellenszerét, mert Frankfurtban is ezt fogja játszani valószínűleg a Löwen.

Nikolaj Jacobsen, a Rhein-Neckar Löwen vezetőedzője: - Nagyon örülök, hogy nyertünk végre Szegeden. Ez Európa egyik legjobb csarnoka. Nagyon nehéz a MOL-PICK Szeged ellen játszani, mert nagyon taktikusak. Jonas Källman szenzációsan védekezik az 5-1-ben, nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel a kapuban is.

Hárald Reinkind, a Rhein-Neckar Löwen játékosa: - Nem gondoltam, hogy ilyen simán nyerünk. Ezért próbáltuk ki a hét a hat elleni játékot, nagyon örülünk a győzelmünknek.

Közzétéve: 2017.11.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR