Herbert Gábor: nagy szüksége van a csapatnak most a szurkolókra

Vissza
Herbert Gábor: nagy szüksége van a csapatnak most a szurkolókra

A BL hatodik fordulójában vasárnap 17.15-tól a Rhein-Neckar Löwent fogadjuk. Csapatunk volt magyar válogatott beállója, a Pick Szeged jelenlegi utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor, kétszer is pályára lépett a németek ellen 2008-ban. Vele beszélge

– Te is játszottál a Löwen ellen még 2008-ban. A BL-csoportkörben találkoztunk velük, négy gólt lőttél összesen. Emlékszel?

– Igen! Harmadikok lettünk a csoportban, a CO Zagreb és a Plock volt még velünk a Löwen mellett. A németek ellen a hazai meccsre sok problémával készültünk, több sérültünk volt. Meglepetést akartunk okozni itthon, de már akkor is jó csapat volt a Löwen. Emlékszem, hogy Bieleckit nem tudtuk megállítani egyik összecsapáson sem, hét, illetve öt gólt termelt ellenünk.

– Nehéz év volt, kiestünk a csoportkörből, majd a KEK-ben a Dunferr-en túljutva a Nordhorn jelentette a végállomást.

– Eléggé viharvert év volt 2008 számunkra, sok problémával, úgyhogy a kevésbé szép emlékeim közé tartozik.

– Aranykorát éli a Löwen, de igazán csak hazájában. Miért?

– Idén egyelőre a Bajnokok Ligájában is jó eredményeik vannak. Az utóbbi években a csapatmagja együtt maradt, így a legkiegyensúlyozottabb német együttessé váltak. A Schmid, Pekeler tengelyük nagyon erős, valamint a két kapusuk is stabil, most értek össze igazán. Benne vannak abban a körben – amiben a MOL-PICK Szeged is –, hogy nem lenne hatalmas meglepetés, ha bejutnának a kölni final fourba, de például a PSG, Vardar és a Veszprém esélyesebb erre náluk. Összességében a top6-ba sorolható a Löwen.

– Mi döntheti el a vasárnapi meccset?

– Nem vagyunk egyszerű helyzetben a Veszprém elleni mérkőzés után. Játszottam ilyen meccs után sajnos, most nagyon fontos, hogy a közönség támogassa a csapatot és jó hangulat legyen majd a csarnokban. Türelmesnek kell lennünk. Hosszabb a kispadunk, ha Andy Schmidet tudjuk valamennyire semlegesíteni és jobban védenek a kapusaink Appelgrennél és Palickánál, akkor megnyerheti a mérkőzést a MOL-PICK Szeged.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.11.02.

TOVÁBBI HÍREK

2023
01/26
Szombaton Szegeden játszik edzőmeccset az U21-es csapat

Február 5-án (vasárnap) 16 órakor hazai pályán folytatja a küzdelmet az OTP Bank PICK Szeged U21-es csapata az NB I/B-s bajnokságban. Most szombaton Szegeden a Kecskeméttel játszanak edzőmeccset a #kiskékek.

2023
01/24
Közeledik a THW Kiel elleni hazai BL-meccs

Február 16-án (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Ez lesz 2023-ban az első hazai találkozónk.

AZ ÖSSZES HÍR