Nagyszerű győzelmet arattunk Plockban

Vissza
Nagyszerű győzelmet arattunk Plockban

15-12-es félidő után magabiztosan 33-27-re nyert a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata az Orlen Wisla Plock otthonában. A szegedi együttes harmadik győzelmét könyvelhette el az idei BL-sorozatban.

Orlen Wisla Plock (lengyel)-MOL-PICK Szeged 27-33 (12-15)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló. Plock, Orlen Aréna, 2500 néző. Vezette: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak).
Plock: Borbély - Ghionea 3/1, Toledo, N. Obradovics, M. Gebala 1, Duarte 3, Mihic 3. Csere: Morawski, Wichary (kapusok), Krajewski 2, Zabic 3/2, S. Ivic 5, Daszek 7. Vezetőedző: Piotr Przybecki.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 4, Buntic 5, Bánhidi 1, Källman 3, T. Petrus 3, Skube 3. Csere: Sego (kapus), Gorbok 2, Balogh 4/4, Gaber 4, Blazevic, Bodó 4, Sigumannsson, Zsitnyikov, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Hétméteres: 3/3, ill. 4/4.

NYILATKOZATOK

Piotr Przybecki, a Wisla Plock vezetőedzője: – Rosszul kezdtünk, a zágrábi meccs sok energiánkat vett el. A Szeged végig uralta a meccset, megérdemelten nyert.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Boldog vagyok, jól játszott a csapatom. Remekül védekeztünk, és amikor feljavult a támadjátékunk, akkor már uraltuk a meccset, magabiztosan nyertünk egy jó Plock ellen.

Dmitrij Zsitnyikov, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Jó volt visszatérni Plockba, de ez a rangadó a nem a nosztalgiázásról szólt. Győzni jöttünk, és ezt magabiztosan el is értük.

ÖSSZEFOGLALÓ

Sima meccs volt. 4-0-s sorozattal indítottunk, köszönhetően José Manuel Sierra védéseinek és a parádésan játszó Denis Bunticnak. Horvát átlövőnk kiválóan lőtt és osztogatott az első játékrészben.

A 12. percben már 4-9 állt az eredményjelzőn, ekkor azonban a hét a hat elleni játékkal felzárkózott, majd egyenlített a Plock (20. perc: 9-9). Juan Carlos Pastor vezetőedző rendezte a sorokat, a 27. minutumban már ismét négygólos előnyben kézilabdázott a Szeged (10-14), a szünetre 12-15-tel mehettek a felek.

Sostaric-góllal indult a második félidő, majd még a 35. percben 14-16-náál pislákolt a remény a hazaiak számára a szoros meccshez, de Bodó, Gaber és Petrus találataival újra növeltük előnyünket.

Az 52. percben volt a legnagyobb különbség a két együttes között, 29-21-re vezettünk. Innen némiképp még kozmetikázni tudtak az eredményen a hazaiak, végül 33-27-re nyertük meg a találkozót.

Legközelebb a K&H ligában lépünk pályára, vasárnap 16 órától a Ferencvárost fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. 

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.10.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR