Estébe nyúló meccsen nyertünk a Vác ellen

Vissza
Estébe nyúló meccsen nyertünk a Vác ellen

A K&H férfi kézilabdaliga 5. fordulójában 35–21-re legyőztük a Vácot. A mérkőzés 18 óra helyett 19.25-kor kezdődött, mivel a vendégek az M5-ösön egy karambol miatt dugóba kerültek és késve érkeztek meg az újszegedi sportcsarnokba.

MOL-PICK Szeged - Váci KSE 35-21 (17-12)
K&H férfi kézilabdaliga, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Földesi, Halász.
MOL-PICK Szeged: Sego - Pedro 9, Buntic 5, Gaber 3, Blazevic, Sigurmannsson 2/1, Zsitnyikov 1. Csere: Sierra (kapus), Gorbok 3, T. Petrus 3, Zubai 2, S. Sunajko 1, Skube 1, Bodó 3, Fekete B. 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Vác: Paul - Ménfői 1, Baláz 2, Davidovic 1, Sakic 4, Koller 2, Tárkányi 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Törteli 2, Grbavac 4, Tyiskov 1, Török, Holpert 1/1, Kecskeméti, Czene 1. Vezetőedző: Gúnya Péter.
Hétméteres: 4/1, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Nagyon rossz ritmusban indult a meccs a másfél órás csúszás miatt. Tetszett a Vác játéka, dinamikusan kézilabdáztak, biztosan jönnek majd most már nekik a pontok. Próbáltunk pihentetni játékosokat, és több lehetőséget adni azoknak, akik kevesebbet kaptak eddig. Sunajko is játszott, felkészült az NB I-re, de még ideges, ezen változtatnia kell.

Stefan Sunajko, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Nagyot estem, de szerencsére nem történt semmi baj. Kicsit izgultam. Nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, de nagyon örülök, hogy nyertünk.

Gúnya Péter, a Vác vezetőedzője: – Jól kezdtünk. Gratulálok a Szegednek, sok sikert kívánok a BL-ben és a bajnokságban nekik. A minél szorosabb eredmény volt a célunk. Nagyobb tempójú csapat ritmusát igyekeztünk felvenni. Sokat utaztunk, dugóba is kerültünk, úgy voltunk vele, hogy mindenki játsszon. Letudtuk a Szegedet és a Veszprémet, innentől kezdve mindenkinek meg kel harcolnia ellenünk, hogy pontot szerezzen. Védekezésben nehezebben tudtuk lekövetni a keresztmozgásokat, de elégedett vagyok a látottakkal.

Török Ádám, a Vác játékosa: – Fantasztikus érzés a MOL-PICK Szeged ellen játszani. Ez az első évem az NB I-ben. Nehéz volt ellenük játszani, a nagy késés ellenére jól kezdtünk, de később egyre több hibákat vétettünk. Zsitnyikov stílusa nagyon tetszik a Szegedből.

ÖSSZEFOGLALÓ

Juan Carlos Pastor vezetőedző ma Balogh Zsoltnak, Bánhidi Bencének és Jonas Källmannak adott pihenőt. A vasárnapi Kristianstad elleni kerethez képest bekerült Zubai Szabolcs és Pedro Rodríguez.

Jól kezdte a mérkőzést a másfél órát késő Vác. A hetedik percben 2–4 állt az eredményjelzőn, először a tízedik minutum végén került előnybe a Szeged Buntic gólját követően (6–5).

Tizenhét percig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd pár perces váci gólcsend jött, így a szünetre 17–12-es szegedi vezetéssel mehettek a csapatok.

A második félidő elején egyre több fiatal játékosának adott lehetőséget Gúnya Péter, de a hazaiaknál is jelentős időt töltött a pályán Zubai, Fekete, Sunajko és Zsitnyikov is.

A 48. percben még Tyiskov betalált a vendégeknél (27–20), viszont ekkor az első félidőben mutatottnál nagyon gólcsend következett, mialatt a MOL-PICK hét gólt is szerzett. A mérkőzés végül a kilenc találattal záró Pedro góljával ért véget.

Legközelebb szombaton 17.30-kor lépünk pályára. A VELUX EHF Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a címvédő Vardar Szkopjét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.10.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR