BL: kilenc góllal vertük a Kristianstadot

Vissza
BL: kilenc góllal vertük a Kristianstadot

A zágrábi, múlt heti siker után hazai pályán is két pontot szereztünk a Bajnokok Ligája A csoportjában.

MOL-PICK Szeged–IFK Kristianstad (svéd) 36–27 (20–11)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Vesovics, Mitrovics (montenegróiak).
MOL-PICK Szeged: Sierra – Sostaric 2, Balogh 2, Skube 3/1, Bánhidi 5, Gorbok 2, Källman 3. Csere: Sego (kapus), Gaber 3, T. Petrus 1, Sigurmannsson 4/1, Bodó 7, Buntic 1, Blazevic, Zsitnyikov 2, Fekete B. 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
IFK Kristianstad: L. Larsson – Sörensen 3/1, Lagergren 3, Lipovac 2, Gudmundsson 4, Freiman, Hallen 7. Csere: Kappelin (kapus), Jónsson 2, Henningsson 2, Nilsen 2, Arnarsson 2, Persson. Edző: Lars Olsson.
Hétméteres: 5/2, ill. 1/1.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

Szezonbeli első hazai Bajnokok Ligája-meccsén magabiztosan győzte le csapatunk a svéd IFK Kristianstadot: az újszegedi sportcsarnokban 20–11-es félidő után 36–27-re nyertünk. Harmadik csoportmeccsünkön ez volt a második sikerünk, négy ponttal állunk a tabellán.

Bár a vendégek szerezték az első gólt, hamar fordítani tudtunk, Gorbok és Balogh találatával, majd Källman duplájával 4–2-re vezettünk. Gudmundsson lövésével lett 4–3. Kiválóan támadtunk, sorozatban születtek a szegedi gólok. 7–3-nál időt kértek a vendégek, ám ez sem állította meg a hengert, többek között Balogh Zsolt 250. szegedi BL-góljával 12–3-ra léptünk meg.

Bodó hatalmas bombákat eresztett el, Sierra pedig kiválóan védett, többször is skandálta a nevét a közönség. 17–10-ről megint szegedi sorozat következett, Sigurmannsson az üres kapuba lőtt, Sostaric a szélről volt eredményes, Zsitnyikov pedig hatalmas lövésből talált be. 20–10-nél számolhatott a közönség, a szünetben pedig 20–11-et mutatott az eredményjelző.

A második félidőben a szezonban először kapott lehetőséget BL-meccsen Fekete Bálint. Felváltva estek a találatok, majd felzárkóztak a svédek: 28–23-nál már csak öt gól volt a különbség. Juan Carlos Pastor mindenkinek lehetőséget adott, folyamatosan cserélt a vezetőedzőnk – mivel a vezetésünket semmi nem veszélyeztette, bőven volt is erre lehetősége.

Izgulni a hajrában sem kellett, szebbnél szebb hazai gólokkal és Sego védéseivel növeltük az előnyt. A végén 36–27-re nyertünk, a csapat legeredményesebb játékosa Bodó Richárd volt hét találattal.


Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Szeretnék gratulálni a játékosoknak és a szurkolóknak, remekül teljesítettek a meccsen. Jól kezdtünk, védekezésben sok labdát szereztünk, pontosak voltunk – kivéve a hétmétereseket. Nehéz két félidőt ugyanolyan ritmusban játszani, főleg egy ilyen nehéz ellenféllel szemben, hiszen a skandináv stílusú, remek fizikai adottságú Kristianstad végigfutotta a hatvan percet. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a játékunkhoz, és több felállást is kipróbálhattunk. Jól játszottunk, de hozzá kell tenni, hogy sokat kell még javulnunk a tavalyi teljesítmény eléréséhez.

Lars Olsson, az IFK Kristianstad edzője: – Az első percekben jól játszottunk, aztán azonban passzívvá váltunk, és Bodó nagy lövéseivel sem tudtunk mit kezdeni. A második félidőben megpróbáltunk felzárkózni, de nem tudtuk megnehezíteni a szegediek dolgát.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged átlövője: – Védekezésben és támadásban is jól játszottunk, de gratulálok az ellenfélnek is, mert ennyivel nem voltunk jobbak ma. Vártam már, hogy több lehetőséget kapjak a BL-ben, és persze azt is, hogy gólerős játékkal segítsem a csapatot. Ezt szeretném folytatni. Kedden bajnokit játszunk a Váccal, most az a legfontosabb, az azt követő, Vardar elleni, hétvégi BL-meccsre pedig biztosan kitalál majd valamit a Mister.

Viktor Hallen, az IFK Kristianstad játékosa: – Ekkora különbség talán nem volt a csapatok között, de mivel nem működött a védekezésünk, nem lehetett esélyünk a győzelemre. Bár lőttem hat gólt, nem vagyok boldog, mert kikaptunk – lehet, hogy néhány helyzetben inkább passzolnom kellett volna.

Közzétéve: 2017.10.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR