Jonas Larholm: Gyerünk, fiúk! Hajrá, Szeged!

Vissza
Jonas Larholm: Gyerünk, fiúk! Hajrá, Szeged!

Jonas Larholm két évig erősítette csapatunkat, a PICK Szeged együttesét. Svéd játékosunk 2014-ben EHF-kupa-győzelmet ünnepelt velünk együtt Berlinben, majd a Dugonics téren. Jelenleg Svédországban él magyar kedvesével, Pollával.

– Hogy vagy? Régen írtunk és hallottunk rólad!

– Jól érzem magam Svédországban, de nem tagadom, hogy sokszor hiányzik Magyarország is. A göteborgi időjárás nagyon más, sokat esik az eső, Szegeden ideálisabb volt a helyzet.

– Hogy megy a játék az IK Sävehof csapatában?

– Köszönöm, jól, nem panaszkodom, eddig négy meccset játszottunk, egyszer nyertünk, egyszer döntetlent értünk el, kétszer pedig kikaptunk. Eddig a legtöbb gólt szereztem a csapatban, jelenleg a 9. helyen állunk, de még sok meccs van hátra a bajnokságból.

– Csak a kézilabdával foglalkozol?

– Nem, a juniorcsapatnak is tartok edzést, már csak egy lépés választ el az edzői diplomától, amit, ha minden jól alakul, akkor a jövő nyáron szerezhetek meg.

– Milyen csapat a MOL-PICK Szeged vasárnapi ellenfele, az IFK Kristianstad?

– Az egyik legnagyobb riválisunk a svéd bajnokságban, mindig izgalmas és kiélezett meccseket játszunk ellenük. Sok-sok tehetséges játékosuk van, akikből nemzetközi szinten is jegyzett kézilabdázó lehet.

– Nyer a MOL-Pick Szeged?

– Jobb csapat, nem lehet kérdés. Igaz, már kevés csapattársam maradt, de üzenem nekik: Gyerünk, fiúk! Hajrá, Szeged!

– Sűrűn jársz Szegeden?

– Szerencsére igen, hiszen a barátnőmmel, Pollával Szegeden ismerkedtem meg, most itt él velem Svédországban, de amikor tehetjük, Magyarországra utazunk. Ekkor véletlenszerűen szoktam találkozni a fiúkkal, váltunk pár szót az utcán, így képben vagyok a csapattal kapcsolatosan.

– Örök emlék marad az EHF-kupa-győzelem?

– Az ám! Feledhetetlen élmény volt a berlini finálé, a szegedi ünneplés. Sokszor eszembe jut, és innen, Göteborgból is üdvözlök minden MOL-PICK Szeged-szurkolót! Fantasztikusak, hihetetlen hangulatot teremtettek a meccseken, ezt sem felejtem.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2017.09.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR