Szabó dokinak ajánljuk a csurgói győzelmünket

Vissza
Szabó dokinak ajánljuk a csurgói győzelmünket

Gólzáporos hatvan perc után 36–25-re nyertünk Csurgón. Mai győzelmünket csapatorvosunknak, Dr. Szabó Istvánnak ajánljuk, aki holnap ünnepli 63. születésnapját.

Csurgó-MOL-Pick Szeged 25-36 (14-23)
K&H férfi kézilabdaliga, 2. forduló. Csurgó, 1000 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Csurgó: BARTUCZ - Vasics, OLIVEIRA 4, Hanusz 4, Hadziomerovic 2, CEHTE 5, Gazdag 3/1. Csere: Vasvári, Tóth A. 1, Mikita 2, Oslak 3, Ferreira 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro 3, GABER 5, BLAZEVIC 1, Källman 1, Bodó 5, Skube 5. Csere: Sierra (kapus), Balogh 3/2, THIAGUS PETRUS, SIGURMANNSSON 6, Bánhidi 1, Zsitnyikov 1, Buntic 3, ZUBAI 2, Fekete. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 4/2.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

NYILATKOZAT

Sótonyi László, a Csurgó vezetőedzője: – Maximálisan komolyan állt hozzá a meccshez a Szeged, ízelítőt kaptunk a BL-sebességből, nem vettek minket félvállról, köszönjük nekik. Nehéz a sorsolásunk, szeretnénk már pontokat szerezni – bízom benne, hogy meglesz annak a munkának az eredménye, amit elvégzünk.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Köszönjük a Csurgónak és a klub szakmai stábjának, hogy ebben az időpontban játszhattuk le a meccset, ezzel rengeteget segítettek nekünk. Nehéz volt két nap után megint pályára lépni, az öt-egyes védekezés nem is működött, a hatos fallal viszont labdákat szereztünk. Többet tudtunk cserélni, jobb ritmusban játszottunk, így az első félidőben eldőlt a találkozó.

ÖSSZEFOGALÓ

Szombaton este még Zágrábban játszottunk Bajnokok Ligája-mérkőzést, amelyet 28–23-ra megnyertünk, ma azonban már Csurgón léptünk pályára a K&H férfi kézilabda liga 2. fordulójából rendezett találkozón. Ezúttal Mario Sostaric és Szergej Gorbok kapott pihenőt Pastor mestertől.

A második percben 2–0-ra vezetett a Csurgó, egy 5–0-s rohammal viszont megfordította az összecsapás állását a MOL-Pick Szeged. Az első negyedórában a szlovén párosunk, Skube és Gaber repítette a támadásainkat, majd a gólzáporos második tizenöt percben Bodó, Balogh és Sigurmannsson is szállították a gólokat, így a szünetben 23–14-re vezettünk.

Az első játékrészben Sego, a másodikban Sierra védte a szegedi kaput.

A 46. percben Buntic gyors gólja után vezettünk először tíz találattal (21–31). Az utolsó tíz minutum főszereplője Stefán Rafn Sigurmannsson volt, az izlandi szélső három gólt is szerzett ekkor, de kihagyta második hétméteresét is. A találkozó José Manuel Sierra védésével és tizenegy gólos sikerünkkel zárult.

Mai győzelmünket Dr. Szabó Istvánnak ajánljuk, aki holnap ünnepli 63. születésnapját. A csapat délelőtt tortával köszöntötte fel.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.09.25.

TOVÁBBI HÍREK

2023
11/28
Irány Zagreb! BL-rangadó (Útinapló)

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a horvát RK Zagreb otthonában vívunk rangadót. Útinaplóval jelentkezünk.

2023
11/27
Szerdán Zagreb, pénteken Balatonboglár

A héten két meccs vár ránk, mindkettő idegenben. Szerdán 18.45-kor komoly rangadót vívunk a Bajnokok Ligájában, Zágrábban, míg pénteken Balatonbogláron a NEKA vendégei leszünk.

AZ ÖSSZES HÍR