Bemutatjuk a Csurgót

Vissza
Bemutatjuk a Csurgót

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma 18 órakor Csurgón lép pályára a K&H liga 2. fordulójából rendezett mérkőzésen. Ismerkedjünk meg az ellenfelünkkel.

Komoly személyi változások történtek a nyáron Csurgón. Nyolcan távoztak a csapattól, míg heten érkeztek, a kispadon viszont nem történt változás, továbbra is Sótonyi László az együttes vezetőedzője.

Aleh Asztrasapkin személyében a már tartó szezonra a tavalyi házi gólkirályát vesztette el a Csurgó. A fehérorosz játékosnak idén még a Breszttel van érvényes szerződése, az elmúlt két esztendőt kölcsönben töltötte Vácott, illetve Csurgón. 2018-tól viszont már biztosan a Somogy megyeieket fogja erősíteni.

Faluvégi Rudolffal összefutottunk már, a 23 éves balátlövő a francia BL-ellenfelünkhöz, a Nantes-hoz távozott. Pordán és Halász Levente a két újonchoz, a Ferencvároshoz és a Dabashoz igazolt, míg Hornyák Péter Balatonfüredre.

Az érkezők oldalán Tóth Attila és Szeitl Erik képviselik a fiatalságot, míg a rutint a szlovén válogatott Klemen Cehte és a brazil Uellington Silva. A 28 éves jobbszélső, Marko Vasics a Vácot hagyta ott a csurgóiak hívószavára. Az előző idényben 175 gólt szerzett az NB I-ben, a magyarkupában és a Liga Kupában.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Marko Vasics (jobbszélső, Váci KSE), Uelington Silva Ferreira (balátlövő, SL Benfica), Vasvári Ádám (balátlövő, Balatonfüredi KSE), Rodolfo Oliveira (jobbátlövő, B. Braun Gyöngyös), Tóth Attila (jobbátlövő, Telekom Veszprém), Szeitl Erik (beálló, Telekom Veszprém, kölcsönbe), Klemen Cehte (balátlövő, Al Shabab SC)

Távozott:

Aleh Asztrasapkin (jobbátlövő, Meskov Breszt, kölcsönből vissza), Faluvégi Rudolf (irányító, HBC Nantes), Pordán Bálint (beálló, Ferencváros), Halász Levente (balátlövő, Dabas KC VSE), Hornyák Péter (jobbszélső, Balatonfüredi KSE), Álvaro Rodrigues (védekező, CBM Nava Viveros Herol), Mátó István (beálló, Balmazújvárosi KK), Josip Pazin (jobbátlövő, Kolstad)

A Csurgói KK 2017/18-as játékoskerete:

Kapusok: Balogh Tibor, Bartucz László, Balogh Ákos, Horváth Márton
Jobbszélsők: Marko Vasics, Varjú Martin, Csordás Marcell, Megyeri Pál
Jobbátlövők: Rodolfo Oliveira, Tóth Attila
Irányítók: Borut Oslak, Péter Barnabás
Beállók: Gafar Hadziomerovic, Iulian Jerebie, Szeitl Erik, Géczi Áron
Balátlövők: Jakub Mikita, Uelington Silva Ferreira, Vasvári Ádám, Klemen Cehte
Balszélsők: Gazdag Tibor, Bojan Radjenovics, Hanusz Egon

Vezetőedző: Sótonyi László

A 2017-18-as idényben eddig két mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban a Csurgó, mindkét találkozót elveszítette. Veszprémben 31–15-re, Komlón 23–22-re kaptak ki.

A ma 18 órakor kezdődő csurgói találkozónkról a delmagyar.hu szöveges élő tudósítással, csapatunk közösségi oldalai pedig részeredményekkel jelentkeznek.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.09.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR