BL: megvan az első siker, ötgólos győzelmet arattunk Zágrábban

Vissza
BL: megvan az első siker, ötgólos győzelmet arattunk Zágrábban

Megvan a MOL-Pick Szeged első sikere a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Az A csoport második fordulójában, idegenben 28–23-ra legyőztük a horvát PPD Zagrebet.

RK PPD Zagreb – MOL-Pick Szeged 23–28 (12–17)
VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Zágráb, Arena Zagreb, 4000 néző. Vezette: Erdogan, Özdeniz (törökök).
PPD Zagreb: Skok – Z. Horvat 2, Z. Markovics 2, J. Valcic, Vori 2, Mandalinic 3, D. Markovics 2/1. Csere: Kastelic (kapus), Kontrec, T. Valcic, Hrstic, Mrakovcic 5, Susnja 1, Vuglac 5, Ravnic 1. Vezetőedző: Kasim Kamenica.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric, Buntic 5, T. Petrus 3, Bánhidi 2, Källman 1, Skube. Csere: Sego (kapus), Gorbok 4, Gaber 1, Balogh 8/4, Blazevic, Sigurmannsson 1, Bodó 1, Zsitnyikov 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/1, ill. 6/4.
Kiállítás: 8, ill. 12 perc.

NYILATKOZATOK

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: – A második félidőt sokkal lassabban kezdtük el, mint az elsőt. Sajnálom, hogy úgy sikerült, de a két pont a lényeg. Koncentráltabbnak kellett volna lennünk, hogy a hétgólos előnyt ne adjuk le. Kezdünk összehangolódni Zsitnyikovval is, akinek a becserélése nagyszerű húzás volt Pastortól. Boldogan mehetünk haza ezután a győzelem után. Összességében a nantes-i mérkőzéssel szemben sokkal koncentráltabbak voltunk.

Kasim Kamenica, a PPD Zagreb vezetőedzője: – Az volt a célunk, hogy jó védekezéssel kezdjünk, erre kaptunk tizenhét gólt az első félidőben. Sierra és Sego sokkal jobban védett, mint a mi kapusaink, emellett könnyű lövőhelyzeteket hagytunk meg a Szegednek. Gratulálok nekik, jobbak voltak ma! Néhány játékosommal el fogok beszélgetni, mert nem úgy játszottak, ahogyan azt elvárnám tőlük. Ezeken változtatnunk kell.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Fontos két pontot szereztünk, nagyon nehéz feladat Zágrábban győzni. Az első félidőben jól játszottunk, Sierra kiválóan védett, meg is volt az ötgólos előnyünk a szünetben. Ezután elvesztettük a ritmusunkat, rossz döntéseket hoztunk, így felzárkóztak a hazaiak. Az utolsó tíz percben megint jól játszottunk, ezért tudtunk nyerni. Ebből a sikerből mindenki kivette a részét, folytatnunk kell a munkát, és tovább kell fejlődnünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Juan Carlos Pastor vezetőedző nem változtatott a nantes-i 16-os meccskereten, így ismét Zubai Szabolcs és Fekete Bálint maradt ki.

Zarko Markovic révén hazai góllal indult a találkozó, de ez volt a mérkőzésen az utolsó pillanat, amikor vezetni tudott a Zagreb. Leginkább Buntic volt elemében, de Gorbok és Balogh is beköszönt a találkozó elején, így a 13. percben Thiagus Petrus lerohanásból szerzett gólját követően már 3–6 állt az eredményjelzőn.

José Manuel Sierra remek formában védett az első félidő során, míg elől Denis Buntic csillogtatta meg tudását, akit igyekezett befogni Gorbok is a lőlapon. A szünetre a jó játék eredményeként ötgólos előnnyel mehettünk.

Thiagus Petrus első félidő végén összeszedett kiállítása miatt emberhátrányban kezdtük a második játékrészt. Lényegesebben kevesebb gól esett, de a 40. percben már 14–21-et mutatott az eredményjelző. Ekkor következett egy komoly, tizenegy perces szegedi gólcsend, mialatt a Zagreb 21-22-re zárkózott fel.

Balogh Zsolt sikeres hétméterese szakította meg a rossz sorozatunkat, majd az 57. minutumban már 23–27-nél kért időt a Zagreb. A végén már nem forgott veszélyben a győzelmünk, mivel a Sierra helyére érkező Marin Sego parádés védéseket mutatott be a kapuban.

Legközelebb hétfőn 18 órakor lép pályára a MOL-Pick Szeged, NB I-es mérkőzésen a Csurgó otthonában.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.09.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR