Bemutatjuk a Nantes-ot

Vissza
Bemutatjuk a Nantes-ot

Szombat reggel elindul a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata első idei VELUX EHF Bajnokok Ligája mérkőzésére, a franciaországi Nantes-ba, ahol vasárnap 19.30-kor lép pályára.

Sikeres időszak áll a Nantes mögött. Az előző szezont a bajnokság második helyén zárta a csapat, a kupadöntőben a Montpellier-t múlták felül. A Bajnokok Ligájában a C-D csoport ágáról érkezve alaposan megnehezítették a nyolcaddöntőben a PSG dolgát, de a továbbjutás nem jött össze akkor vasárnapi ellenfelünknek.

A felkészülési időszakban két tornát is megnyert a Nantes. A franciaországi Brestben a rákos betegek mellett vállalt szolidaritás jegyében megszervezett Challenge Christophe Caraty esemény döntőjében a Saint-Raphaelt győzte le a Nantes 37–31-re, míg a németországi Sparkassen-kupa fináléjában a Veszprém ellen 34–32-re nyert a francia gárda.

A Nantes ebben az idényben mindössze másodszor indul a Bajnokok Ligájában. Tavaly a nyolcaddöntőig jutottak. A nyáron meghatározó kézilabdázó nem hagyta el a Loire-völgyben található város együttesét, viszont megszerezték a Barcelonától a világklasszis jobbátlövőt, a 37 éves Kiril Lazarovot, aki tavaly 85 gólt szerzett a BL-ben. Ez lesz a tizenhatodik idénye a Bajnokok Ligájában a macedón klasszisnak, amelyben eddig 1178 gólt jegyez. Legsikeresebb idényében, a 2015-16-osban 109-szer talált be az ellenfelek kapujába.

Az előző szezonban Dominik Kleinnak nem volt váltótársa a balszélen, így az ő tehermentesítésére megszerezték a Dunkerque-től Julian Emonet-t. A 25 éves játékos tavaly 49 gólt lőtt huszonöt meccsen.

Utolsó igazolásuk magyar vonatkozást is nyert, Faluvégi Rudolfot a Csurgótól szerezték meg két évre a nantes-i vezetők. A magyar válogatott irányító először állt légiósnak.

A HBC Nantes vezetőedzője Thierry Anti, akinek a munkájával annyira elégedettek a franciák, hogy éppen a napokban hosszabbították meg a 2018 nyarán lejáró szerződését további két idénnyel. A Nantes 2008-ban jutott fel az első osztályba, Anti pedig 2009 óta a csapata trénere.

A vasárnap 19.30-kor kezdődő mérkőzésünket a Sport1 Tv élőben közvetíti, míg a delmagyar.hu útinaplóval jelentkezik a hétvégéről, valamint a találkozót szövegesen tudósítja percről percre majd.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt

Érkezett:

Julian Emonet (balszélső, Dunkerque), Kiril Lazarov (jobbátlövő, FC Barcelona Lassa), Faluvégi Rudolf (balátlövő/irányító, Csurgói KK)

Távozott:

O’Brian Nyateu (irányító, Nimes),Théo Dérot (balátlövő, PAUC Handball), Florian Delecroix (jobbátlövő, Cesson Rennes, kölcsönbe), Robin Cantegrel (kapus, Pontault-Combault), Mahmoud Ghardi (beálló, L'ASB Rezé)

A HBC Nantes játékoskerete a 2017/18-as szezonra

Kapusok: Cyril Dumoulin, Arnaud Siffert
Jobbszélsők: David Balaguer, Jerko Matulic
Jobbátlövők: Kiril Lazarov, Eduardo Gurbindo
Irányítók: Nicolas Claire, Faluvégi Rudolf
Beállók: Senjamin Buric, Nicolas Tournat, Dragan Pechmalbec
Balátlövők: Olivier Nyokas, Romain Lagarde
Balszélsők: Dominik Klein, Julian Emonet
Védekező: Rock Feliho

Vezetőedző: Thierry Anti

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.09.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/29
Szombaton Tatabányán játszunk rangadót

Szombaton 19 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a MOL Tatabánya otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport+ élőben közvetíti.

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

AZ ÖSSZES HÍR