NB I/B: nehéz szezon vár a fiatalokra

Vissza
NB I/B: nehéz szezon vár a fiatalokra

Ezen a héten már az utánpótláscsapataink számára is megkezdődnek a bajnoki mérkőzések. Ennek apropóján az NB I/B Keleti csoportjában induló MOL-Pick Szeged U20 edzőjét, Szabó Leventét kérdeztük.

Az előző szezont még az U23-as együttesünk játszotta végig az NB I/B-ben és végzett a negyedik helyen, azonban ez a korosztály idén megszűnt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szabályai alapján. A 2017-18-as idényben már U20-as játékosokkal dolgozhat szakmai stábunk ebben a pontvadászatban.

– A korosztályváltás miatt nehéz dolgunk lesz idén – kezdte a beszélgetést Szabó Levente edző – a bent maradást illetően. Az előző idényhez képest teljesen kicserélődött a keretünk, a régiek közül hárman maradtak. A többiek újak, van, aki még serdülőkorú.

A MOL-Pick Szeged U20 alaposan megfiatalítva vág neki a szezonnak, amelyet szombaton 18 órakor Törökszentmiklóson kezd meg.

– A játékosok döntőtöbbsége még felnőtt mérkőzésen nem játszott, így a felkészülést ez alapján állítottuk össze. Az NB I/B élcsapataival játszottunk, hogy rutint szerezhessenek a fiúk, de a sikerélmények sem maradtak el. Ezeken a találkozókon az eredmény másodlagos volt, a lényeg a játékunk csiszolásán volt – mutatott rá a felkészülési időszak fontosságára Szabó.

Az NB I/B Keleti csoportjának erősségét mi sem mutatja jobban, hogy az első osztályból kiesett Mezőkövesd és a Balmazújváros is a MOL-Pick Szeged U20-szal lesz egy csoportban.

– Az NB I/B-s két csoport közül aránytalanul erősebb a Keleti, amelyben mi is szerepelünk majd. Itt lesz a két NB I-es kieső is, míg a másik csoportban több U20-as csapat van, ami jelentősen könnyebbség lenne számunkra is. Keleten öten is pályáznak a feljutásra, amelyhez komoly NB I-es rutinnal rendelkező játékosaik vannak a csapatoknak. Velük szemben nekünk kevesebb a tudásunk és a rutinunk, de fel kell vennünk a versenyt a mi 17-18 éveseinknek. Egyértelmű célunk a bent maradást kiharcolása – zárta a beszélgetést Szabó Levente edző.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.09.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR