Fekete Bálint örül a meccseknek

Vissza
Fekete Bálint örül a meccseknek

Csapatunk immár negyedik hete edz, készül az augusztus végi bajnoki rajtra. Túl vagyunk két edzőmeccsen, péntektől pedig egy nemzetközi tornán szerepelünk. Fekete Bálinttal, a MOL-Pick Szeged immár válogatott játékosával beszélgettünk.

– Jól bírod az alapozást?

– Azért most már könnyebb, a nehezén túl vagyunk, a totális holtpont Kopaonikon volt. Túléltük, de ezt már társaim is többször elmondták. Jelenleg a taktikai foglalkozások játsszák a főszerepet. Szerencsére a két új fiú, Zsitniykov és Sigurmannsson minden szempontból gyorsan beilleszkedett a csapatba. Remek emberek, és a szisztémát is kezdik elsajátítani.

– Ennyire nehéz a taktika?

– Még nekünk is mindig tanulni kell, pedig évek óta gyakoroljuk, csináljuk. Nem könnyű, nagy odafigyelést, koncentrációt igényel.

– Mindkét edzőmeccsen játszottál, gólokat szereztél.

– Sokan megkérdezték, hogy miért maradok a Szegednél, máshol többet játszhatnék. Ez egy remek csapat, itt sokat fejlődhetek, és bízom benne, hogy az idei szezonban hasonlóan az edzőmeccsekhez, sok szerepet kapok. Pastor-mester is biztat, és bízik bennem, ez pedig fontos. Jó helyen vagyok!

– Sokat erősődtél, ez szemmel is jól látható. A nyáron is edzésben maradtál?

– Sokat tréningeztem, erősítettem, és ezt érzem is, hiszen a védekezésem is jóval hatékonyabb lett, erősebb lettem, stabilabban állok a lábamon. Bár még mindig erősödnöm kellene, de dolgozom az ügyön.

– Bemutatkoztál a válogatottban, ez nagyszerű érzés lehetett. Lökést adott a premier?

– Hatalmasat, nem kell nagyon motiválni. A debütálás nagy öröm volt számomra.

– Csütörtökön irány Ausztria, pénteken kezdődik a torna. Mit vársz?

– Végre megint meccsek, méghozzá jó sok, így élesben gyakorolhatunk. Bízunk benne, hogy eredményesen és sikeresen zárjuk a tornát, szeretnénk megnyerni.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2017.08.15.

TOVÁBBI HÍREK

2022
12/01
A Hét meccsét vívjuk a Kielce ellen

December 7-én (szerda) 18.45-kor a Machineseeker Bajnokok Ligája B csoportjában, a 9. fordulóban a Lomza Industria Kielce együttesét fogadjuk a PICK Arénában. A Hét meccse lesz a miénk.

2022
12/01
December 1-től klubunk hivatalos neve: OTP Bank - PICK Szeged

A klubunkat már egy évtizede támogató hitelintézet december 1-től névadó szponzorrá lép elő, így csapataink a jövőben OTP Bank - PICK Szeged néven szerepelnek a hazai és nemzetközi versenysorozatokban.

AZ ÖSSZES HÍR