Nagyszentmiklós vendégei voltunk

Vissza
Nagyszentmiklós vendégei voltunk

A MOL-Pick Szeged a romániai Nagyszentmiklóson játszotta második edzőmeccsét. 500 néző előtt 34-18-ra vertük a szerb Vojvodinát.

MOL-Pick Szeged-Vojvodina 34-18 (20-8)

Férfi kézilabda felkészülési-mérkőzés, Nagyszentmiklós, 500 néző.

MOL-Pick Szeged: Sego – Pedro 4, Balogh 6/2, Zsitnyikov 1, Zubai 3, Bodó 4, Sigumannsson 1/1. Csere: Sierra, Nagy M. (kapusok), Thiagus Petrus 1, Blazevic, Källman 3, Bánhidi 6, Gorbok 3, Skube 1/1, Buntic, Sostaric 1, Fekete 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 5/4, ill. 1/1

Kiállítás: 2, ill – perc

Második edzőmeccsét játszotta szombaton a MOL-Pick Szeged együttese. A csapat a romániai Nagyszentmiklósra kapott meghívást, a helyiek hírverő összecsapásra invitálták a magyar csapatot. A kisváros kis sportcsarnokának lelátója szépen megtelt, ismét több tucat szegedi szurkoló kísérte el a kedvenceket, így biztatásban nem volt hiány.

Matej Gaber kihagyta a találkozót, kisebb sérülést – nem komoly szerencsére – szedett össze pénteken, így ő el sem utazott a társakkal.

Szerencsére a többiek rendben voltak, így jöhetett a szerb Vojvodina elleni meccs. A 6. percben Zubai Szabolcs gólja után vezettünk először a meccsen, ekkor 3-2 volt nekünk.

Pedro kínaiból, majd Balogh betörésből szerzett gólja már azt jelentette, hogy 8-4-re megléptünk. Időt is kért a 13. percben a Vojvodina.

A 16. percben teljes sorcsere jött nálunk, Szergej Gorbok gyorsan be is köszönt, így 11-5 volt nekünk. Sostaricsot fejbe találta egy labda, így szlovén szélsőnket ápolni kellett. Továbbra is eredményesek – Bánhidi és Gorbok szórta a gólokat – voltunk, így a félidőre még nagyobb lett a két csapat között a távolság: 20-8.

A szünet egy kicsit hosszúra nyúlt. A születésnapját ünneplő hazai klub mindenkit megjutalmazott, aki tett a város kézilabdájáért.

Sierra bravúrral indult a második félidő, Fekete Bálint pedig egy gyors kontra után szerezte a második 30 perc első gólját. A 41. percben Zsitnyikov is megszerezte első szegedi találatát, ekkor már 27-11 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó 15 percre ismét sor cseréltünk, ekkor már Mario Sostaric is beszállt. Sierra remekelt, ennek köszönhetően növeltük is előnyünket: 30-14. A hajrában felváltva potyogtak a gólok, a vége 34-18 nekünk - az utolsó másodpercben Nagy Martin hetest védett.

Legközelebb a jövő héten Ausztriában szerepelünk egy nemzetközi tornán.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2017.08.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR