Balogh: Szeretném megvalósítani az álmaim

Vissza
Balogh: Szeretném megvalósítani az álmaim

A fiúk már pihennek – ez a válogatott játékosokra még nem vonatkozik –, szabadságukat töltik. Július 23-án a PickNikkel kezdődik majd az új szezon. Balogh Zsolttal, a MOL-Pick Szeged jobbátlövőjével beszélgettünk.

– Hogyan értékeled a szezont?
 
– A nemzetközi szereplést pozitívan, a hazai miatt csalódott vagyok. Nézzük először a BL-t! Úgy gondolom, hogy kihoztuk belőle a maximumot, a PSG már túl nagy falat volt, de még így is volt esélyünk továbbjutni, a párizsi döntetlen mindenképpen bravúr.
 
– Miért vagy csalódott?
 
– Nagyon közel voltunk a Veszprémhez, apróságokon múlott a végső siker. Régen fordult elő, hogy egy idény alatt kétszer is legyőzzük a Veszprémet, ebben nagy előrelépést látok, de a végső győzelem a végén sem a kupában, sem a magyar bajnokságban nem jött össze. Talán ha Debrecenben sikerül megnyernünk a magyar kupát, akkor a bajnoki döntő hiszem, hogy egészen másként alakul. Örültem annak, hogy az alapszakaszt az élen zártunk, egyetlen vereségünk volt, bizony sok meccset játszottunk, ezért értékes ez a részsiker.
 
– Sok új játékos érkezett az elmúlt nyáron, de viszonylag gyorsan beépültek. Jó az összhang a csapaton belül?
 
– Kiváló! Amióta Szegeden játszom, mindig egységes volt a csapat, és ez most is jellemző ránk. Éppen ezért tudtunk bravúros győzelmeket elérni, mert nálunknál jegyzettebb csapatokat is le tudtunk győzni. Komoly munka van mögöttünk. Sokat kellett edzenünk, gyakorolnunk, hogy ezt a szisztémát mindenki megtanulja. Az alapozás is kemény volt, de az őszi időszak is, mert nagyon sokszor 2 órás tréningek szerepeltek a programban. Nagyon jó játékosok, és nagyon jó emberek érkeztek hozzánk, remek társaságot alkotunk. Ez pedig nagyon fontos.
 
– Két új fiú érkezik majd a nyáron. Könnyebb lesz őket beépíteni?
 
– Mindenképpen. Egy évvel már beljebb vagyunk. Egy szélsőnek mindig könnyebb dolga van, így Sigurmannsonnak nem lesz nehéz beépülnie. Zsitnyikov a Plockban pedig Cadenas edzőnél játszott, és ez a rendszer sokban hasonlít a miénkhez. Őt egy zseninek tartom, remek irányító, kiváló kézilabdás.
 
– Jólesik majd a pihenő?
 
– Életem leghosszabb idényén vagyok túl. A klubcsapatom mellett szerencsére a válogatottban is komoly szerepet kaptam, életem első világbajnokságán vehettem részt, így elfáradtam. Vártam már a szabadságot, de ahogy telik az idő, annál jobban várom majd a felkészülést. Vannak álmaim, és ezt a MOL-Pick Szegeddel szeretném megvalósítani. Ez a célom! S
 
Sorozatunk folytatódik.
Június 7. (szerda): Jonas Källman
Június 14. (szerda): Bodó Richárd
Június 21. (szerda): Szergej Gorbok
Június 28. (szerda): Bánhidi Bence

- Süli Róbert -


Közzétéve: 2017.05.31.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR