BL: csodás döntetlennel búcsúztunk Párizsban

Vissza
BL: csodás döntetlennel búcsúztunk Párizsban

A vártnál sokkal közelebb álltunk a bravúrhoz. Nem csak a győzelem, a szegedi továbbjutás is erőteljesen benne volt a levegőben Párizsban, végül 30-30-as döntetlennel zárult a BL-negyeddöntő visszavágója, ami a PSG továbbjutását jelentette.

Paris Saint-Germain Handball-MOL-Pick Szeged 30-30 (16-17)
VELUX EHF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, Párizs, Stade Pierre de Coubertin, 3200 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).
PSG: Skof - Rémili 2, Abalo 4, L. Karabatic 5, N. Karabatic 4, M. Hansen 6, Gensheimer 4/3. Csere: Omeyer (kapus), Nielsen 1, Kounkoud, Narcisse 1, Stepancic 3,  Vezetőedző: Zvonimir Serdarusic.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric 1, Balogh 8/3, Skube 3, Bánhidi 3, Gorbok 4, Källman 2. Csere: Sego (kapus), Thiagus Petrus, Gaber 1, Buntic, Bodó 4, Obranovic 3, Pedro 1, Zubai.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Hétméteres: 3/3, ill. 6/3
Továbbjutott: a PSG, 60-57-tel.

Két sérült játékosunk közül az egyik felépült. Matej Gaberra számíthatott ma Juan Carlos Pastor vezetőedző, míg a vállsérüléssel bajlódó Alen Blazevicre nem.

Balogh Zsolt egészen elképesztő gólja nyitotta a találkozót, majd kapusunk, José Manuel Sierra parádés védéseivel folytatódott. Negyedóráig csak mi vezettünk, először 9-8-nál volt az előny a hazaiaknál. Gorbok és Balogh is jól lőtt távolról, de beállóból Bánhidi is veszélyes volt. A félidő derekán 14-17 állt az eredményjelzőn, innen gyorsan feljött a PSG, de mi mehettünk egygólos előnnyel a szünetre.

A Paris Saint-Germain kezdésével és Sierra ziccervédésével indult a második játékrész. Sajnos Szergej Gorbok megsérült a szünet előtt, így a második félidőben nem tudta vállalni a játékot. Bodó Richárd parádés átlövésgólokat lőtt, sem Skof, sem pedig Omeyer nem tallta a szegedi lövések ellenszerét. Szerencsénk is volt, a kapufák kifelé pattantak, Sierra továbbra is pazar formában védett. 

A 40. percben már 25-21-re vezettünk, támadhattunk az ötgólos előnyért, azonban nem várt hibákat vétettünk. Bánhidi jogos kiállítása alatt ledolgozta hátrányát a PSG. Tízperces szegedi rövidzárlat végzetesnek bizonyult, a hazai megfordították az állást. A végén még összejött az egyenlítés a MOL-Pick Szeged számára, amely imponáló eredmény abban a csarnokban, amelyben a Barcelona, a Veszprém és a Flensburg sem tudott nyerni.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Nagyon büszke vagyok a játékosaimra és a szurkolóinkra. 25-21-nél kulcspillanatokban vesztetünk labdákat, de tisztában kell lenni azzal, hogy néhány játékosunkat elveszítettük. A végén szerettük volna megnyerni a mecset. Ez az az út, amelyen tovább kell haladnunk.

Luc Abalo, a PSG játékosa: - Nagyon nehéz meccsre számítottunk, mert tudtuk, hogy a Szeged egy taktikus csapat. Sikerült felőrölnünk őket, koncentráltunk, az utolsó negyedórában megtörtük a MOL-Pick Szeged ellenállását. Gratulálok a Szegednek, nagyot játszottak.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.04.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR