Nyertünk Tatabányán

Vissza
Nyertünk Tatabányán

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma játszotta le a decemberi megóvott mérkőzését a Tatabányával idegenben. Csapatunk nagy csatában, 24-23-ra győzött.

Tatabánya-MOL-Pick Szeged 23-24 (11-12)
Férfi kézilabda NB I, 14. forduló. Tatabánya, 1000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Tatabánya: Tóth M. - Grigoras 5, Sipos 2, Leimeter 1, Rosta M. 1, Dénes, Juhász 5. Csere: Deményi (kapus), Szöllősi B. 7, Rozner, Vujovics 2/1. Vezetőedző: Vladan Matics.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric, Balogh 8/1, Skube 2/1, Bánhidi 3, Gorbok 4, Källman. Csere: Sego (kapus), Thiagus Petrus 1, Pedro 4/2, Bóka, Zubai, Bodó, Buntic, Obranovic 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 6/4.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - A vasárnapi kemény mérkőzés után mindig nehéz kedden meccset játszani, úgyhogy le a kalappal a fiúk előtt, mert volt aki ma is 60 percet játszott. A legfontosabb az volt, hogy győzzünk. Reméljük a sérült játékosaink minél előbb meggyógyulnak, mivel hiányoznak. A győzelem volt a cél, mivel április végén járunk és már csak két mérkőzésünk van hátra az alapszakaszból.

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: - Fontos volt számunkra ez a mérkőzés. Fejben elfáradtunk, ami már az első félidő közepén látszódott. A PSG ellen egy nagyon kemény meccset játszottunk vasárnap. Nem voltunk eléggé koncentráltak, voltak fizikai problémáink is, de a legfontosabb, hogy nyertünk.

Alen Blazevic és Matej Gaber nélkül léptünk pályára Tatabányán. A hazaiak is több meghatározó játékosuk hiányában vágtak neki a mérkőzésnek, többek között Ilyés Ferenc, Vladimir Vranjes, Székely Márton, Harsányi Gergely, Pásztor Ákos, Milos Bozsovics és Szöllősi Szabolcs is pihenőt kapott Vladan Matics vezetőedzőtől.

Szergej Gorbok átlövésgóljaival, valamint Balogh és Pedro sikeres hétméteresivel indítottuk a kevés gólt hozó első félidőt. Jól tartották magukat a tatabányaiak, elől Juhász Ádám és Szöllősi Balázs, a kapuban pedig Tóth Mihály játszott jól. 

A 27. percben 10-9-re vezettek Matics tanítványai, majd Juan Carlos Pastor időkérését követően fordítottunk, és 12-11-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

A második játékrész elején Bánhidi Bence jeleskedett gólszerzésből szegedi részről, míg a hazaiaknál Grigoras és Szöllősi lőtt nagy gólokat. Az ötvenedik minutumban Szöllősi Balázs találata után 19-18-ra vezetett a Tatabánya. A találkozó utolsó periódusában támadásban Balogh Zsolt vezérletével végül 24-23-ra megnyertük az újrajátszott összecsapáson.

A Mol-Pick Szeged következőleg a BL-negyeddöntő visszavágóján Párizsban lép majd pályára szombaton 20.45-től.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.04.25.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/05
Kedden kezdődik a döntő 3. mérkőzésére a jegyértékesítés

Pénteken 20.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntéjének harmadik, mintent eldöntő mérkőzésére a PICK Arénában kerül sor. Jegyinformációk az árusítással kapcsolatosan.

2023
06/05
Pénteken jön a mindent eldöntő mérkőzés

34–27-es vereséget szenvedtünk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének második meccsén a Telekom Veszprém otthonában, így péntek 20.30-kor a PICK Arénában következik a mindent eldöntő meccs.

AZ ÖSSZES HÍR