BL: a PSG-vel játszunk vasárnap

Vissza
BL: a PSG-vel játszunk vasárnap

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának Bajnokok Ligája-negyeddöntős ellenfele a francia Paris Saint-Germain lesz. A párharc első mérkőzését vasárnap 17 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

Az európai férfi kézilabdacsapatok közül jelenleg talán a PSG büszkélkedhet a legerősebb kerettel. Többek között ezt támasztja alá, hogy a pillanatnyi forma alapján az Európai Kézilabda-szövetség BL-erősorrendjében (Power Ranking) a francia sztárcsapat a második, csak a Barcelona előzi meg. Ezen a listán a MOL-Pick Szeged a hatodik pozíciót foglalja el.

A januári világbajnokságot Franciaország nyerte meg. A válogatott gerincét a PSG játékosai adták. Ebből a csapatból heten voltak ott a győztes gárdában. Thierry Omeyer, Luc Abalo, Nédim Rémili, Daniel Narcisse, Luka Karabatic, Nikola Karabatic és William Accambray.

A riói olimpiát megnyerő dán nemzeti együttesbe két kézilabdázót delegált a fővárosi csapat: Mikkel Hansent és Henrik Möllgaard-t.

A párizsiak négy fordulóval a bajnokság vége előtt a tabella élén állnak három ponttal megelőzve azt a Nantes-ot, aki ellen a BL-nyolcaddöntőben továbbjutottak. Óriási meglepetésre a francia kupában a nyolcaddöntők során búcsúzott Zvonimir Serdarusic vezetőedző együttese, ahol a Montpellier elleni hazai pályán elszenvedett 34–28-as vereség jelentette a végállomást. A ligakupát viszont április első hétvégéjén megnyerte a PSG. A fináléban 31–27-re a Nantes-ot győzték le.

A Bajnokok Ligája idei kiírásában mindössze két veresége van Karabaticéknak. A nyitófordulóban Kielben kaptak ki 28–27-re, valamint a kilencedik körben Barcelonában 35–32-re. Ennek eredményeként az A csoport második helyén végeztek, mivel a katalánok egyszer szenvedtek vereséget (éppen a franciáktól), míg egyszer döntetlent játszottak.

A nyolcaddöntő első találkozója egészen magas színvonalúra és a végletekig izgalmasra sikeredett Nantes-ban. Az első játékrészben a hazaiak akarata érvényesült, míg a másodikban a vendég PSG került fölénybe. Jól tartotta magát mindkét gárda hátrányban, majd az utolsó másodpercekben Dominik Klein góljával egyenlített a Nantes.

A párizsi visszavágó a vártnál sokkal simábbra sikeredett. A PSG játékosai az első perctől kezdve kézben tartották a találkozó alakulását, majd a második félidő derekára eldöntötték a továbbjutás sorsát.

A Paris Saint-Germain 2016/17-es játékoskerete:

Kapusok: Thierry Omeyer, Gorazd Skof

Jobbszélsők: Luc Abalo, Benoit Kounkoud

Jobbátlövők: Xavier Barachet, Luka Stepancic, Nédim Rémili

Irányítók: Nikola Karabatic, Daniel Narcisse

Beállók: Luka Karabatic, Jesper Nielsen

Balátlövők: Mikkel Hansen, William Accambray, Henrik Möllgaard, Dylan Garain

Balszélsők: Uwe Gensheimer, Jeffrey M’Tima

Vezetőedző: Zvonimir Serdarusic

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.04.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

AZ ÖSSZES HÍR