Negyven éve nyertük meg először a Magyar Kupát

Vissza
Negyven éve nyertük meg először a Magyar Kupát

Pénteken és szombaton Debrecenben rendezik meg a TIPPMIX Magyar Kupa négyes döntőjét. A MOL-Pick Szeged az első napon 17.15-kor a Tatabánya ellen csatázik a döntőbe jutásért. 40 éve, 1977 márciusában először hódítottuk el a Magyar Kupát, amit eddig hatszo

Kedden két edzésen vett részt csapatunk, jó hír, hogy ott tréningezett a többiekkel Marin Sego is, így teljes a keretünk, mindenki harcra készen várja a hétvégi TIPPMIX Magyar Kupa négyes döntőt. 

Az első napon 17.15-kor a Grundfos Tatabánya ellen lépünk pályára, a tét a szombati döntőbe jutás. A másik ágon a címvédő Telekom Veszprém a Csurgói KK-val csap össze.

Debrecen második alkalommal lesz házigazdája a rangos eseménynek.

A négy résztvevő közül a Veszprém 25-ször, a MOL-Pick Szeged 6-szor, a Tatabánya 2-szer hódította el a kupát, a Csurgónak még egyszer sem sikerült.
Csapatunk éppen 40 éve, 1977 márciusában ünnepelhetett először, a Szegedi Volán lett a Magyar Kupa-győztes (ekkor MNK-nak hívták). Akkor négy csapat, a Debreceni Dózsa, a Ferencváros és a Dunakeszi között körmérkőzéses rendszerben zajlott a viadal. A Volán 23–23-as döntetlent játszott Debrecenben, majd itthon 24–21-re nyert a Dózsa ellen. A Fradit 24–21-re verte Szegeden, idegenben 22–15-re viszont kikapott. Dunakeszin meglepetésre 25–24-es vereséget szenvedtünk, így jött az utolsó fordulóban a Dunakeszi elleni hazai meccs. Ezt 34–16-ra megnyertük, és jobb gólkülönbséggel elhódítottuk a kupát. A Volánnak, a Debrecennek és az FTC-nek 7-7 pontja volt, nekünk +17 volt a gólkülönbségünk, a másik két riválisnak +16.

Ezután még ötször került Szegedre a serleg, utoljára 2008-ban, amikor 27–23-ra nyertük a döntőt.

Egy éve nem mindennapi csatát hozott a debreceni finálé. A rendes játékidő után 24–24-es eredményt mutatott az eredményjelző. Büntetőkkel végül a Veszprém nyert. 2011-ben is hetesekkel dőlt el az elsőség kérdése, ekkor Balatonfüreden szintén a bakonyiak nyerték meg a döntőt.

Csapatunk csütörtök délelőtt még Szegeden edz, délután 4 órakor kel útra.

Szurkolóink szerdán 16 óráig, míg csütörtökön 12 óráig vehetik át a Pick-irodán a magyarkupa-döntőre megvásárolt jegyeket.

Szombaton 11.45-kor rendezik a Főnix-csarnokban a bronzmeccset, 14.15-kor pedig a döntőt. 400 (!) szegedi szurkoló utazik ezen a napon Debrecenbe, igazán népes lesz a táborunk.

Készülünk, izgalommal várja mindenki az eseményt, a meccseket.

A TIPPMIX Magyar Kupa-döntőt az M4 Sport TV élőben adja, a delmagyar.hu szöbeges online tudósítással jelentkezik, a Rádió 88 pedig élőben tudósít.
Csapatunk honlapja beszámolókkal, közösségimédia-oldalaink (Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram) pedig fotókkal, videókkal jelentkeznek a helyszínről.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2017.04.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR