BL: kettős győzelemmel negyeddöntősök vagyunk

Vissza
BL: kettős győzelemmel negyeddöntősök vagyunk

A szegedi visszavágón 33-24-re legyőztük a dán Bjerringbro-Silkeborgot a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így kettős győzelemmel bejutottunk a negyeddöntőbe. A legjobb 8 között a francia PSG vár majd ránk.

MOL-Pick Szeged - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 33-24 (14-16)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Nenad Krstic, Peter Ljubic (szlovének). 
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric, Balogh 4/1, St. Skube 7, Gaber 2, Gorbok 7, Källman 7. Csere: Nagy M. (kapus), Petrus, Blazevic, Zubai, Bánhidi 1, Obranovic, Buntic 2, Pedro 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Silkeborg: Rasmussen - Kier 2, R. Jensen, Knudsen 4, Thomsen 1, Hundstrup 2, Seb. Skube 6. Csere: Markussen 5, E. Nielsen 1, Lassen, Öris 3, Olsen. Vezetőedző: Peter Brednsdorff-Larsen.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. -.
Továbbjutott: a MOL-Pick Szeged 59-48-cal.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Silkeborgnak, alaposan megnehezítették a dolgunkat. A legjobb formánkat kényszerítették ki belőlünk. A mai meccsen a védekezésünk volt a kulcs. Az első félidőben 16, a másodikban 8 gólt kaptunk. Ez volt a különbség. A második félidőben mutatott 20 percünk az idei legjobb játékunk volt lehet, annak ellenére, hogy Frankfurtban 60 percen át jók voltunk. Büszke vagyok a játékosaimra és gratulálok nekik, mert sosem adták fel a meccset. Nagy nyomás nehezedett rájuk az első félidő után, mert nem úgy kézilabdáztunk, ahogy kellett volna. A mai siker az egész Pick-család, nagyszerű hangulatot teremtettek ismét a szurkolóink. Köszönjük a szponzorainknak is, hogy csak a játékra koncentrálhatunk.

Szergej Gorbok, a MOL-Pick Szeged játékosa: - Gratulálok a Silkeborgnak ehhez a két meccshez, nagyon boldog vagyok az elért eredmény miatt. Tiszteltük ellenfelünket, úgy játszottunk ma, mint egy csapat, a szurkolóink is biztosan élvezték ezt. Tudjuk, hogy nehéz lesz a PSG ellen, de az első meccsünket itthon kell majd a lehető legjobban lejátszani. 

Peter Brednsdorff-Larsen, a Silkeborg, vezetőedzője: - Gratulálok a MOL-Pick Szegednek, mindkét mérkőzésen megérdemelten győzött. Nagy általánosságban az idei BL-idényünkkal elégedett vagyok, mert bebizonyítottuk, hogy helyünk van a legjobb 16 között. Mindkét meccs első félidejében jól játszottunk. A második játékrészbeli játékunkkal nem vagyok elégedett.

Claus Thomsen, a Silkeborg játékosa: - A MOL-Pick Szeged egy fantasztikus csapat, gratulálok nekik. Mindkét meccsen jól játszottunk az első félidőben, de jól reagáltak a helyzetre a szegediek. Nehéz dolga lesz majd a Szeged ellen a PSG-nek a negyeddöntőben.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.04.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR