BL: nagyot küzdöttünk, két góllal nyertünk Dániában

Vissza
BL: nagyot küzdöttünk, két góllal nyertünk Dániában

Felejthető első félidőt követően 26-24-re nyertünk Dániában a Silkeborg ellen a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének 1. találkozóján.

Nem kezdte jól a mérkőzést a Szeged, támadásban kevés volt a kapura lövés, de Rasmussen is kétszer védett, míg védekezésben Markussen és Sebastian Skube közbe lövéseire nem értünk oda. Mindezek következtében 10 perc játék után 5–2 állt az eredményjelzőn.

Jonas Källman kevesebb, mint negyedóra alatt két kiállítást is begyűjtött, az áttörés pedig továbbra is lemaradt támadásban. A 15. perc elején Juan Carlos Pastor 7–3-nál kért időt.

A 19. minutumban mindösszesen a negyedik gólját lőtte a Szeged, amelyből már harmadszor Balogh Zsolt volt eredményes (8–4).

Az első játékrészben a legnagyobb különbség 10–4-nél volt a két csapat között, majd innen Balogh és Bodó góljaival feljebb zárkóztunk, azonban az utolsó minutumban kapott két góllal visszaállt a szünetre az ötgólos dán előny.

Bodó Richárd technikai hibájával és szegedi középkezdéssel indult a második félidő. A magyar átlövő helyére rögtön jött Szergej Gorbok, aki két rendkívül fontos találattal köszönt be. A 34. percben, 14–11-nél Alen Blazevic kapott azonnali piros lapot. Klitgaard belőtte a hetest, nálunk Källman volt többször eredményes a szélről.

Stas Skube labdát szerzett, majd körülnézve az üres kapuba lőtte azt. 4–2 után 16–14-nél jöttünk fel mínusz kettőre. Szerencsére nem törte meg a Szegedet Blazevic kiállítása, Sierra az elmúlt hetekhez hasonlóan ismét ihletett formában védett.

A szegedi felzárkózás a 46. percre csúcsosodott ki, amikor Denis Buntic okos átlövésével egyenlítettünk (19–19). Innentől már nem tudott meglépni a dán együttes, először pedig az 54. percben, 22–23-nál vettük át a vezetést Källman góljával. Markussen egalizált, majd kisebb gólcsend következett.

A Silkeborgnak és a MOL-Picknek is akadt esélye a vezetés megszerzésére, nem elsőre, de mi éltünk a lehetőséggel. Buntic, majd Thiagus Petrus talált be. Markussen még közelebb hozta a Silkeborgot, de Pastor időkérése után, néhány másodperccel a mérkőzés végét jelző sípszó előtt Stas Skube állította be a végeredményt, kétgólos sikert arattunk.

NYILATKOZAT:

José Manuel Sierra, a MOL-Pick Szeged játékosa: – Gyengén kezdtük a meccset, de bíztunk a jó játékunkban. A mérkőzés végéig ügyesek voltunk és nem adtuk fel, így meg tudtuk nyerni a találkozót. A legfontosabb, hogy győztünk. Az első félidőben többet védtem, de akkor ez nem látszott, mivel nagyobb volt a két csapat között a különbség. A második játékrészben jobban védekeztünk, ez nekem is segített. Nincs még zsebben a továbbjutás, mivel láttuk, hogy milyen jól játszott a Silkeborg Kielben és győzött.

Bjerringbo-Silkeborg-MOL-Pick Szeged (13-8)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Silkeborg, JYSK Aréna, 2202 néző. Vezette: Pichon, Reveret (franciák).
Silkeborg: Rasmussen - Kier, Öris 5, Seb. Skube 3, Knudsen 3, Markussen 8, Hundstrup 2. Csere: Thomsen, Örsted, Olsen, Lassen, R. Jensen 1, Klitgaard 2/2. Vezetőedző: Peter Bredsdorff-Larsen.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Gorbok 5, Källman 4, Blazevic, Gaber 1, Thiagus Petrus 1, Stas Skube 4. Csere: Balogh 6/3, Sostaric, Zubai, Obranovic, Buntic 3, Bodó 2, Pedro. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 10 perc.
Hétméteres: 4/2, ill. 3/3.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.03.26.

TOVÁBBI HÍREK

2023
12/08
Vastapssal búcsúzott 2023-tól a #HandballFamily

Igazi #HandballFamily hangulatban játszottuk le 2023 utolsó bajnoki-mérkőzését. Csapatunk 39-29-re nyert a Budakalász ellen.

2023
12/08
Szurkolói információk a Budakalász elleni meccsre

Pénteken 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligábam a CYEB Budakalász együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR