Kétgólos vereség Veszprémben

Vissza
Kétgólos vereség Veszprémben

Rosszul kezdtünk Veszprémben, a félidei négygólos hátrányt azonban a második játékrészben ledolgoztuk. Bár a győzelem nem sikerült, amennyiben a hátralevő meccseinket megnyerjük, az alapszakaszt megnyerjük.

Momir Ilics hétméteresből szerzett gólja indította a találkozót, amelyre Szergej Gorbok válaszolt azonnal. Másodszorra már nem járt sikerrel Ilics, a 7. percben 3–3-nál Sierra védte a büntetőjét. A kipattanót azonban már nem tudta. Balogh rossz próbálkozása után Nagy László rohant a szegedi falra és lőtte azt át, így először mutatott az eredményjelző kétgólos különbséget (5–3).

Negyedóra játék után 7–3-nál kért időt Juan Carlos Pastor. Rendezetlen védelem ellen többször betaláltak a hazaiak, míg nálunk kevésbé voltak sikeresek az átlövések. Ennek következtében a 21. percben ellépett hattal a Veszprém (12–6).

Ezután sorozatban három gólt szereztünk Källman, Balogh és Buntic révén. Harminchat másodperccel a szünet előtt időt kértek a vendéglátók, majd Nilsson állította be a félidei eredményt.

Mi kezdtük a második játékrészt, amelyet Bánhidi gólja nyitott beállóból. Sokkal jobban kézilabdázott a Szeged, mint az első félidőben, így komolyan kellett venni a felzárkózását. Sierra parádésan védett, elől pedig Balogh, Obranovic és Skube jeleskedett. Hosszabb ideig 17–15-öt mutatott az eredményjelző, azonban innen még a Veszprém tudott elmozdulni Dragan Gajic büntetőjét követően.

Már a 45. percben mínusz egyre csökkenthette volna hátrányát a MOL-Pick, azonban a gyors lerohanást Petrus elrontotta, belefordult védőjébe. A következő támadásnál viszont Källman már nem hibázott (47. perc: 19–18).

Bánhidi sokszor tarthatatlannak bizonyult a veszprémi védők számára, heteseket harcolt ki. Balogh büntetőből egyenlített, így az utolsó tíz minutumra új mérkőzés kezdődött. Nem sikerült azonban átvenni a vezetést, de már nem távolodott a Veszprém.

Két perccel a mérkőzés vége előtt 23-22-nél kért időt Pastor, azonban gólt már csak a hazaiak szereztek Pálmarsson révén, így kétgólos vereségünkkel ért véget a találkozó.

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 24–22 (13–9)
K&H férfi kézilabdaliga, 21. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Veszprém: Mikler (10 védés), Alilovic (1 védés) – Marguc 3, Nagy L. 3, Lékai 3, Sulic 4, Ilics 3/1, Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Terzic, Schuch, Gulyás, Pálmarsson 3, Nilsson 2, Gajic 2/2, Chema. Vezetőedző: Xavi Sabaté.
MOL-Pick Szeged: Sierra (14/2 védés) – Skube 2, Petrus, Blazevic, Källman 3, Gaber, Gorbok 1. Csere: Sostaric 3, Balogh 6/3, Buntic 1, Bánhidi 3, Bodó, Obranovic 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/3, ill. 3/3.
Kiállítások: 4, ill 6 perc.

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok mindkét csapatnak. A Veszprémnek az elsőhöz, a Szegednek a második félidőhöz. Az elsőben rosszul játszottunk, a másodikban kezdtünk el versenyezni a Veszprémmel. Sok játékosunk először járt itt, nehéz itt. Két góllal kaptunk ki, a végén még játszunk egy döntőt. Mind a hat meccset meg kell nyernünk az alapszakasz-győzelemhez. Folytatjuk a munkát, készülünk a Silkeborgra.

Bánhidi Bence: – Fegyelmezetlen első félidei játék után egy teljesen más Szeged érkezett a pályára a másodikban. Az utolsó öt percben még a vezetésért is támadhattunk, de hibáztunk kétszer. Jó eredményt értünk el Veszprém ezzel a kétgólos vereséggel.

-Becsei Dávid-

Közzétéve: 2017.03.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR