BL: parádés sikert arattunk a Löwen ellen

Vissza
BL: parádés sikert arattunk a Löwen ellen

Csodálatos győzelmet arattunk! A Bajnokok Ligája utolsó, 14. fordulójában 30-24-re legyőztük Frankfurtban a Rhein-Neckar Löwent.

Fantasztikus sikert arattunk a Löwen otthonában. A hazaiak mindössze egyszer vezettek az összecsapás során, 1-0-nál. Szergej Gorbok és Balogh Zsolt góljaival fordítottunk, majd a 11. percben már 4-8-at mutatott az eredményjelző, így Nikolaj Jacobsen először ekkor kért időt a hazaiktól. 

Hétperces szegedi gólcsend következtében egyenlített a Rhein-Neckar (8-8), azonban a vezetést nem vette át. Sierra-védés, majd Balogh és Skube találatait követően ismét kétgólos előnyben voltunk.

José Manuel Sierra védése után Källman az első játékrész során háromszor is gyorsan betalált. A 26. minutumban 9-13-nál labdánk volt az ötgólos fórhoz, azonban Thiagus Petrus elhamarkodott döntést hozott. Sigurdsson kétszer is mattolta Sierrát, míg Palicka is jókor védett -hazai szempontból-, így a szünetre 12-14-gyel mehettek a csapatok.

A második félidőre még jobban összeállt a védelmünk, így folyamatosan növelhettük előnyünkat Frankfurtban. Bánhidi Bence parádés gólja után a 41. percben 16-20 állt az eredményjelzőn. Minden klappolt, az 50. minutumban pedig a meccs legszebb találatával, amelyet Sandro Obranovic jegyzett, már nyolc góllal vezettünk (18-26).

Az utolsó öt percbe lépve 28-21-re vezettünk, így a hajrábeli kisebb hibák is belefértek. Nagyszerű győzelmet arattunk a Rhein-Neckar Löwen ellen Frankfurtban. Sikerünkkel jelenleg a B csoport második helyén állunk, végső pozíciónk a Kielce-Breszt találkozó végeredményétől függ. 

Legközelebb szombaton 18 órakor lépünk pályára, akkor a K&H férfi kézilabdaliga 19. fordulójában a Sport36-Komló vendége lesz együttesünk.

Rhein-Neckar Löwen (német)-MOL-Pick Szeged 24-30 (12-14)
Férfi kézilabda VEUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 14. forduló, Frankfurt, Fraport Aréna, 1200 néző. Vezette: Horacek, Novotny (csehek).
Löwen: Palicka - Groetzki 1, Petersson, A. Schmid 3/1, Pekeler 6, E. du Rietz 5, G. V. Sigurdsson 4/1. Csere: G. Guardiola 3, Baena, Mensah 2, Reinkind. Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric, Petrus, Blazevic 1, Källman 7, Gorbok 1, Skube 5/2. Csere: Nagy M. (kapus), Balogh 5, Bánhidi 6, Obranovic 3, Pedro, Bodó 1, Buntic 1, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/2.

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: – A mai meccs előtt jó megérzéseim voltak. Végre kijött a lépés a csapatunknak, amely az előző találkozóinkon nem volt elmondható. Nagyon jól védekeztünk és a kapusteljesítmény is kiváló volt, valamint támadásban taktikusan játszottunk. Ha ezt így folytatjuk, nagy eredményeket érhetünk el idén. Boldog nőnapot kívánok a hölgyeknek ezzel a mai szép sikerünkkel még egyszer. Remélem a jövőben még több ilyen szép pillanatot szerzünk majd nekik. A második félidő elején, amikor elmentünk öt-hat góllal, megroppantottuk a Löwent. A védekezüsnk egészen fenomenális volt, és Sierra is sokat tudott segíteni nekünk a kapuból.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Ezúttal csak elismerősen nyilatkozhatok a csapatról, végig taktikusan és jól játszottunk. Egy német ellenfél otthonában mindig nehéz nyerni, éppen ezért értékes ez a siker. Döntő volt a védekezésünk, ennek köszönhetően nyugodtan támadhattunk, így érhettük el ezt a fantasztikus eredményt.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.03.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR