Sima győzelem a BL-ben Zagreb ellen

Vissza
Sima győzelem a BL-ben Zagreb ellen

Szerdán, a Löwen vendégeként a harmadik helyért léphetünk pályára.

MOL-Pick Szeged-RK PPD Zagreb (horvát) 26-21 (14-12)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, 13. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Oscar Raluy Lopez, Angel Sabroso Ramirez (spanyolok).
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric, Balogh 7/1, Obranovic 3, Bánhidi 3, Gorbok 4, Källman 5. Csere: Nagy M. (kapus), Gaber, Petrus, Blazevic, Pedro 1, Buntic 1, Bodó 1, Zubai, Skube 1/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK PPD Zagreb: Skok - Eres, Miklavcic 3, T. Valcic, Vori, V. Markoski 1, D. Markovic 3. Csere: Stevanovic (kapus), J. Valcic 4, Pavlovic 2, Kontrec 3, Mandalinic 2, Mrakovcic 2, Horvat, Susnja 1. Vezetőedző: Silvio Ivandija.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/0.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: 
– Nagyon fontos győzelmet arattunk ma este. Gratulálok a játékosaimnak a hozzáállásukért, mert nagy szívvel játszottak. A védelem és a kiváló kapusteljesítmény volt a kulcs, főleg a második félidőben. Ott dőlt el a meccs, amikor négy góllal el tudtunk lépni a Zagrebtől. Gratulálok a szurkolóknak is, mert hatvan percig nyomták előre a csapatunkat a győzelem felé. Ki kell pihennünk magunkat, valamint a szerdai meccsig a sérülteknek rendbe kell jönniük.

José Manuel Sierra, a MOL-Pick Szeged játékosa: – A legfontosabb, hogy ma nyerni tudtunk három BL-vereség után. Ez a két pont arra is jó, hogy akár a harmadik helyünket is elérjük a csoportunkban.

Silvio Ivandija, a PPD Zagreb vezetőedzője:  – Az első félidőben jól játszottunk. Hét a hat ellen tudtunk problémákat okozni a Szeged ellen. A második játékrészben rosszabbul játszottunk, több technikai hibát vétettünk és a kapusaink sem teljesítettek jól. A Celje elleni utolsó meccs fontos lesz számunkra. Az utolsó két meccsen legyőztük őket.

Matevz Skok, a PPD Zagreb játékosa: – Gratulálok a szegedi csapatnak a győzelemnek, valamint Sierrának a mai teljesítményhez. Rosszul játszottunk hét a hat ellen és hat az öt ellen is.

Miklavcic góljával indult a találkozó, amelyet még Balogh kiegyenlített, ám ezután két góllal megléptek a vendégek. A horvátok kezdtek jobban, sokáig vezettek, de csapatunk minden alkalommal kiegyenlített: volt 4-4, 7-7, 9-9 és 10-10 is. Gorbok, Källman és Obranovic szállította ekkor a gólokat, éppen Källman találata kellett ahhoz, hogy 12-11-nél először vezessünk.

12-12-nél újra iksz volt, majd jött Balogh Zsolt és Källman találata, amellyel 14-12-re vezetett a MOL-Pick Szeged a félidőben. A szurkolókat ezúttal is dicséret illette, amikor kellett, nagyon sokat jelentett a támogatásuk, emellett Sierra védései is fontosak voltak.

A fordulás után Petrus labdaszerzéséből Obranovic volt eredményes, a remeklő Balogh újabb találata után pedig 17-13-nál már négy gólra hízott az előny. Egyre jobb lett a védekezés, mert bár Mandalinic a 40. percben betalált, 18-15 után zágrábi gólcsend következett, a szegediek pedig 22-15-re elhúztak. Sorrendben Bodó, Balogh, Källman és Obranovic volt eredményes.

A végjátékban nem volt sok izgalom, csapatunk tartotta a magabiztos előnyét, a gólok mellett ráadásul Sierra is bemutatott jó pár bravúrt. Az utolsó percre beszállt Nagy Martin, fiatal kapusunk most debütált az elitligában. A végeredmény 26-21 lett, ez volt a hetedik győzelmünk a BL B csoportjában.

A sikerrel az is eldőlt, hogy a MOL-Pick Szeged szerdán, a Löwen ellen idegenben a harmadik helyért küzdhet meg.

Közzétéve: 2017.03.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR