Visszatérni a sikeres útra

Vissza
Visszatérni a sikeres útra

Utolsó hazai BL-csoportmérkőzésünket szombaton 17 óra 30 perctől (tévé: Sport1) a Zagreb ellen játszuk az újszegedi sportcsarnokban. Őszi meccsünket idegenben 26–24-re megnyertük idegenben, azonban ennek ellenére sem becsülhetjük le az azóta edzőváltáson

Öt sikeresen megvívott meccsel zártuk az őszi Bajnokok Ligája-szezont. A B csoport második helyéről, a sorozat folytatásában bízva kezdtük 2017-et, azon eddigi mindhárom nemzetközi mérkőzésünket elveszítettük.

Fehéroroszországban, a Breszt otthonában indítottuk az idei BL-szereplésünket, azonban a mutatott játék mind védekezésben, mind pedig támadásban elmaradt a megszokottól. Ezen a találkozónkon még hiányzott hátsó alapemberünk, a brazil Thiagus Petrus.

Ahogy idegenben, úgy hazai pályán sem hiányzott sok a győzelemhez a Vardar Szkopje ellen. Az utolsó tíz percbe lépve még vezettünk, ezt követően viszont a labdavesztéseinkből szerzett Gyibirov-gólok megpecsételték sorsunkat.

Harmadik idei BL-összecsapásunkon sem tudtunk pontot szerezni. Lengyelországban. A címvédő Vive Tauron Kielce otthonában –ahol csodás élőképpel fogadták a hazai nézők csapatunkat és szurkolóinkat– negyvenöt percig pariban voltunk, azonban a második félidő utolsó harmadában a Kielce a maga javára fordította az állást. Sokáig jól játszottunk, de kulcspillanatnak bizonyult, amikor a kétgólos előnyünket több támadás során sem tudtuk háromra növelni.

Három nemzetközi vesztes találkozó után utolsó hazai csoportmérkőzésünkön, szombaton 17 óra 30 perctől az RK PPD Zagreb ellen javíthatunk. Októberben éppen a horvát fővárosban szereztük meg az idényben első győzelmünket, amely történelmi volt, mivel előtte még sosem nyertünk Zágrábban.

Azonban most egy másféle Zagreb fog az újszegedi sportcsarnokba látogatni. Két héttel az októberi meccsünk után menesztették a vezetőedzői pozícióból a montenegrói Veszelin Vujovicsot, akit Silvio Ivandija váltott a kispadon. A csapat új erőre kapott az 52 éves trénerrel, rögtön legyőzték hazai pályán a Vardart (28–27), mindössze egy góllal kaptak ki Frankfurtban a Löwentől, míg hazai pályán 25–21-re meg is verték a németeket. A Kielce ellen nem tudtak pontot szerezni, de mindkétszer megizzasztották őket.

Nem szabad azonban lebecsülni a jó erőkből álló Zagrebet. Tavaszi sorozatukat Szkopjéban kezdték, ahol még kikaptak. Bresztben döntetlent játszottak, míg Zágrábban legyőzték a Kristianstadot, így harcban állnak a még továbbjutást jelentő hatodik helyért. Ebben a Celje lehet a legnagyobb ellenfelük, a szlovén együttest az utolsó fordulóban éppen hazai környezetben fogadják.

A Zagreb elleni mérkőzésre pénteken 15-től 18 óráig lesz jegyárusítás az újszegedi sportcsarnokban.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.03.02.

TOVÁBBI HÍREK

2020
05/30
Alen Blazevic: visszatérek elbúcsúzni a szegedi közönségtől

Alen Blazevic 2012-ben igazolt hozzánk. A mindig mosolygós Ciro nyolc évig erősített bennünket. Horvát játékosunk büszke azokra a címekre és győzelmekre, melyeket velünk ért el. Búcsúinterjú.

2020
05/29
Mirko Alilovic szerződését 2023-ig meghosszabbítottuk

Klubunk 2023-ig meghosszabbította Mirko Alilovic szerződését. Horvát válogatott kapusunk remekül érzi magát a családjával nálunk, örömmel írta alá az újabb megállapodást.

AZ ÖSSZES HÍR