A végén megint sok volt a hiba

Vissza
A végén megint sok volt a hiba

Jó első félidő után a második játékrészben egyre több hibát vétett, és 28-24-re kikapott a MOL-Pick Szeged Kielcében a Bajnokok Ligája tizenkettedik fordulójában.

"Nincs erő, amely szétválaszthat minket" –állt a kielcei élőképen angol nyelven a mérkőzés előtt. Strlek és Aginagalde parádésan kezdett a hazaiaknál, felváltva termelték a gólokat. Utóbbi különösen tarthatlannak bizonyult. A 19. percben Skube labda lopása után először vezettünk a mérkőzésen (9-10). Sierra elkapta a fonalat, a szegedi előny pedig kettőre hízott (10-12). Nem sikerült továbbnövelni, sőt, Jurecki időn túli szabaddobásánál Sierra bravúrjára volt szükségünk, hogy fórral mehessünk a szünetre.

José Manuel Sierra ott folytatta, ahol abbahagyta. Jól védett a spanyol hálóőr, rajta nem múlott semmi. Egészen a félidő közepéig állandósult a kétgólos előnyünk, azonban ismét jöttek a hibák, akárcsak a hazai találkozón októberben. Lelátóra kidobott labda, és gyenge lövés nálunk, míg a címvédőnél Uros Zorman a szempontjukból a legjobbkor kezdte el termelni a gólokat, valamint asszisztokat. Az utolsó tíz percben már csak a lengyelek akarata érvényesült, hiába támadt fel Gorbok lövőkedve, már késő volt. Négygólos vereséget szenvedtünk Kielcében, pedig negyvenöt percig még a győzelem is reálisnak tűnt.

KS Vive Tauron Kielce-MOL-Pick Szeged 2824 (1314)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 13. forduló, Hala M.O.S.I.R Kielce Aréna, 4200 néző. Vezette: Kurgatic, Wetterwik (svédek).
KS Vive Tauron Kielce: Szmal - Djukics 2, K. Lijewski 3, Bombac 1, Aginagalde 8, M. Jurecki 2, Strlek 4. Csere: Ivic (kapus), Chrapkowski, Kus 2/2. Bielecki 2, Jachlewski 1, Paczkowski, Zorman 3. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Pedro 1, Buntic 2, Blazevic, Petrus, Skube 3, Källman 2. Csere: Balogh 4/3, Gorbok 6, Bánhidi 1, Obranovic 3, Sostaric, Gaber 2, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/3.

Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged játékosa: –Nehéz mit mondani most. Nem először fordul velünk elő, hogy az első félidőben jól játszunk védekezésben és támadásban is, míg a második játékrészben dekoncentrálttá válunk. A végére elvesztettük a hitünket, ahogy fáradtunk úgy jött az egyre több hiba. 

Talant Dujshebaev, a Kielce vezetőedzője: –Két vereség után mindig nehéz pályára lépni, most azonban a közönségünkkel együtt sikerült megszereznünk a győzelmet. A hajrában kapusunk adott erőt, ezért tudtunk nyerni.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: –Sajnos döntő pillanatokban olyan helyzeteket rontottunk el, ami egy ilyen szintű csapat ellen nem megengedhető. Az is fordulatot hozott a meccsbe, hogy Szmal kiválóan védett, ezzel tudtak fordítani a hazaiak. Szomorú vagyok a vereség miatt.

Julen Aguinagalde, a Kielce játékos: –Tudtuk, hogy fontos meccs vár ránk: rossz passzban voltunk, ezért volt elengedhetetlen a két pont megszerzése. Csapatmunkával értük el ezt a sikert, amiben döntő érdemei voltak Szmalnak.

Denis Buntic, a MOL-Pick Szeged játékosa: –Jó érzés volt visszatérni, újból ebben a csarnokban játszani. Jóval több volt a meccsben, mint amit elértünk, Szmallal nem tudtunk mit kezdeni.


– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.02.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR